Nyheter

Nytt kristent trossamfunn klart

I sommer besluttet Misjonssambandet å danne trossamfunn. Fra torsdag tar Trossamfunnet NLM imot innmeldinger.

Det er nå mulig å melde seg inn i trossamfunnet NLM, ifølge Norsk Luthersk Misjonssambands hjemmesider. Nå har hovedstyret fått på plass vedtekter og styre, og det åpnes nå formelt for tilslutning.

– Alle formaliteter er nå ivaretatt, men det vil nok ta noen uker før fylkesmannen i Oslo og Akershus har godkjent opprettelsen. Men vi kan allerede nå begynne å registrere medlemmer i trossamfunnet, og i løpet av noen dager skal et innmeldingsskjema være klart på nettsidene våre, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

NLM er Nord-Europas største misjonsorganisasjon, og medlemstallet i trossamfunnet kan potensielt bli flere titalls tusen.

LES OGSÅ: En milepæl for kirke-Norge

Klart flertall

I sommer sa et klart flertall på Misjonssambandets generalforsamling ja til at organisasjonen etablerer trossamfunn i egen regi. 548 stemte for hovedstyrets forslag, mens 121 stemte nei.

LES MER: Kirkerådet: – Håper folk ikke melder seg ut

Er allerede et trossamfunn i praksis

NLM er en av tungvekterne i norsk bedehuskristendom, med om lag 50.000 tilhørige. De aller fleste av dem er nå medlemmer av Den norske kirke.

Det er høyst usikkert hvor mange som kommer til å slutte seg til det nye trossamfunnet. Nyskapningen skal ikke fylles med innhold og aktivitet, men vil først og fremst være et kirkerettslig medlemsregister.

De fleste på NLMs generalforsamling i Stavanger var i sommer var enige om at «det meste blir som før» selv om misjonsorganisasjonen oppretter trossamfunn på egen kjøl.

LES MER: Normisjon vil ikke bli trossamfunn

Det nye styret i trossamfunnet består av Ole Kristian Sameien, Ranveig G. Solli og Arild Løvås. De vil også melde seg inn i trossamfunnet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter