Nyheter

Nye ord fra Ap-Støre: «Stor respekt for Ropstad»

Ap-lederen ønsker røde KrF-ere velkommen i partiet. Bruker ikke lenger merkelappen «Ropstad-KrF»

Akkurat som Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre å åpne partiet for KrF-ere på flukt fra sitt gamle parti.

– Hvilket rom vil du gi dem, Støre?

– De er velkomne til oss. Jeg opplever at visjonen Knut Arild Hareide la frem i fjor høst, hadde den samme retningen som vi trekker opp: Sterke fellesskap, svarer Ap-lederen.

Det handler om å gjøre det mulig for utsatte mennesker å få trygghet i oppvekst og arbeid. Som Støre uttrykker det: Solidaritet omsatt ikke bare i ord, men i praktisk handling. Det handler om miljø- og klimaansvar.

– Men her må vi skille mellom enkeltsaker der vi kan ha ulike syn, og hovedretningen, påpeker han.

LES OGSÅ: Presset mot kontantstøtten øker i Ap

Respekt, Ropstad

Støre kunne i fjor høst blitt statsminister, dersom Hareide-fløyen hadde vunnet retningsstriden. Etterpå ordla Støre seg som om KrF var et delt parti.

En stund brukte han merkelappene «Hareide-KrF» og «Ropstad-KrF» for å synliggjøre KrFs interne kollisjon.

– Men de to fløyene står tross alt på samme partiprogram. Ser du på noe vis for deg noen mulige samarbeidspunkter etter neste valg?

– Alle skjønte hva vi mente med «Ropstad-KrF» og «Hareide-KrF» da striden sto. Nå har jeg respekt for at valget er tatt. Vi har ett KrF, som Ropstad – en politiker jeg har stor respekt for – kommer til å lede, klargjør Støre.

LES OGSÅ: Høybråtens tunge KrF-høst

«Velkomne i Ap»

Han legger til at KrF nå får gjøre sine egne erfaringer med «å bryte sitt løfte om å gå i regjering med Frp»: Være garantist hver dag for at Frp får gjennomslag for sin politikk, på områder der det strider med hva KrF står for. Ifølge Støre er KrF lenger unna den fellesskapsretningen deler av partiet ville ha.

– Jeg har respekt for at dette er avgjørelser som KrF må ta som parti. Men hvor velgerne deres går er en annen sak. Vil de komme til oss, så er de velkomne, sier han.

LES OGSÅ: 86-åring sikrer KrF-liste – partiet sliter flere steder

Angret i podkast

Da Støre var gjest i Vårt Lands podkast «Nyhus & Dokka» tidligere i år, sveipet Ap-lederen også innom Kjell Ingolf Ropstad. Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide og KrF-politiker Erik Lunde hadde begge gitt uttrykk for at Støre ikke lenger levde opp til seg selv.

– Ja, det kan være ting jeg har sagt som jeg kunne brukt litt roligere vendinger på. Jeg tror jeg brukte «yppersteprest» om Kjell Ingolf Ropstad. Men, altså... jeg kan ikke stå og høre på at en politisk kollega sier at «klarer du én, så klarer du to» – uten å si at det reagerer jeg på. Så da kom det et spontant ord. Men jeg liker ikke merkelapper, så det burde jeg ikke sagt, svarte Støre.

Hør hele intervjuet med Støre i «Nyhus & Dokka» her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter