Nyheter

Ny toppsjef i KA

Marit Halvorsen Hougsnæs (57) nådde ikke opp da hun ble nominert til bispestillingen i Oslo. Nå er hun blitt administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

– Jeg tror om meg selv at jeg oppfattes som troverdig og samlende. Jeg har lang og bred erfaring som kirkeleder og tror jeg er dyktig som det.

Det sa Marit Halvorsen Hougsnæs da Oslo bispedømmeråd nominert henne som en av fem kandidater til oppgaven som biskop i hovedstaden. Nå er hun ansatt som direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter.

Marit Halvorsen Hougsnæs kommer opprinnelig fra Notodden, men bor nå i Bærum. Hun tiltrer som administrerende direktør i KA 1. februar 2018. Hun overtar etter Frank Grimstad, som har ledet KA siden 1990.

LES OGSÅ: Likekjønnet vigsel fikk henne til å si ja

Stolt og glad

– Arbeidslivet, religionspolitikken og Den norske kirke er i forandring. Dette er krevende for alle, særlig for dem som sitter i lederposisjoner. Det trengs styringsmessig forankring og kirkelig fotfeste, men også våkenhet for det som er i emning. I lys av dette er jeg stolt og glad for den tilliten som ligger i styrets beslutning, sier Hougsnæs i en pressemelding fra organisasjonen.

Marit Halvorsen Hougsnæs er teolog og har arbeidet som prest i to perioder. Hun har jobbet tolv år i Kirkerådet og har vært tilknyttet KA siden 1998. I 2010 ble hun direktør i organisasjonens arbeidsgiveravdeling.

KA opplyser at det var åtte søkere til stillingen som administrerende direktør.

«Kjønnsbalansen var god, og det var flere interessante kandidater. To kvinner og én mann var inne i den siste intervjurunden. Rekrutteringsgruppen leverte deretter en tydelig anbefaling om å ansette Marit Halvorsen Hougsnæs. I styrevedtaket beskrives hun som resultatorientert, kreativ, tenkende, arbeidsom, problemløsende og lyttende», heter det i pressemeldingen.

Representerer 9000 ansatte

Styrelederen i KA, Hege Hovland, sier at den nye direktøren «har kunnskap og kompetanse på alle relevante fagområder, og hun har et sterkt arbeidsgiverpolitisk og folkekirkelig engasjement. Hun kjenner kirkelandskapet godt og har en bred kirkepolitisk plattform. I henne får KA en toppleder som vil bygge kompetanse i organisasjonen som kan understøtte styringsorganene i kirken».

KA organiserer over 500 arbeidsgivere innenfor Den norske kirke og kirkelig virksomhet. Blant disse er alle de 420 fellesrådene, Kirkerådet, KIFO, IKO, Kirkelig ressurssenter, Søndagsskolen og KABB. KAs medlemmer har til sammen 9.000 ansatte, og KA har partsforhold til 22 arbeidstakerorganisasjoner. KA har 33 ansatte.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter