Nyheter

Norway Cup teipet over flagg og kart på Palestina-telt

PALESTINA: I dag morges var flagg og kart teipet over på det palestinske teltet på Norway Cup (NC). Pressesenteret hos NC bekrefter at det er de som har teipet: – Dette er ikke en arena der du driver med politikk, sier Kjersti Rønhold hos NC.

Leder for støttegruppen for palestinsk fotball på Norway Cup, Terje Fjellum, er ikke fornøyd med at Norway Cup teipet over kartet på teltet til de palestinske lagene på Norway Cup.

– Det er utrolig arrogant å ta seg tilrette på en slik måte og teipe over kartet på teltet, sier Terje Fjellum.

– På hvilken måte er det arrogant?

– At de bare kom om kvelden og gjordet det. En hos oss ba om å få en skriftlig begrunnelse på hvorfor Norway Cup ville teipe over kartet, og et møte med Norway Cups ledelse. Det sendte han på en tekstmelding til hun som hadde henvendt seg på telefon og bedt han om å teipe over kartet. Vedkommende jeg snakket med før i dag påsto at han ikke hadde hørt noe om det. Jeg lurer på om det er dårlige kommunikasjonsrutiner hos Norway Cup, sier han.

– Arrangøren som lager politisk sak

– Fjellum mener å huske at teltet sto under hele Norway Cup i fjor – uten at det kom reaksjoner på det.

– Jeg er helt enig i at politisk propaganda ikke har noe å gjøre på et barnidrettsarrangement, men at dette kan tolkes som det skjønner ikke jeg, sier han.

Han mener at årsaken til at teltet er satt opp er funksjonen det har for barna. At det gir dem et sted å søke ly for solen.

– Det er ikke en politisk markering for vår side. Kartet er et symbol på hjemlandet til de barna som er her, sier han.

Fjellum mener det er arrangøren av Norway Cup som gjør det til en politisk sak.

– Det er et offisielt kart over barnas hjemland. At dette kan provosere noen i det hele tatt er en gåte for meg.

LES OGSÅ: Kirkekritikk mot Israels hussprenging i Øst-Jerusalem

Fikk ikke svar

Det var Arthur Sæmer Timraz, koordinator for støttegruppen for palestinsk fotball, som sendte tekstmeldingen og ba om skriftlig begrunnelse og møte.

– For to dager siden ba Norway Cup (NC) oss om å teipe over fordi vi hadde fått klager på teltet vårt fordi det palestinske kartet var der. Vi fikk beskjed om å teipe over fordi dette er et veldig politisk betent tema. Først tenkte vi at vi kunne gjøre dette for å være medgjørlige, men etter å ha diskutert det i støttegruppen for palestinsk fotball ble vi ble enige om at vi ønsket en begrunnelse og et møte med NC. Vi har ikke fått svar fra dem, han.

Han sier at han ikke vet ikke om det er klagerne eller NC som har teipet over kartet og flagget på teltet. Det er kartdelen av flagget som er blitt teipet over.

Ikke arena for politikk

Det er Norway Cup som har teipet over flagget og kartet, bekrefter Kjersti Rønholt ved Norway Cups pressesenter.

– Ja, det er vi som har teipet over. På teltet er det et flagg med et kartutsnitt av Israel og Palestina. Norway Cup er ikke en arena der vi driver med politisk budskap. Derfor ba vi dem om å teipe over karet eller ta ned teltet. , sier hun.

– Er politiske budskap i strid med NCs reglement?

– Jeg kommer tilbake til deg når det gjelder reglementet, men saken er at vi ikke ønsker politiske budskap på Norway Cup. Vi er et idrettsarrangement for barn og unge, ikke en politisk arena.

LES OGSÅ: Fagforbundet vil ha lovfestet boikott av Israel-handel

Flagg er greit

Det er ikke selv flagget som er problemet, men det politiske budskapet som ligger i å vise fram et kart over hele Israel sammen med det palestinske flagget, ifølge Norway Cups pressekontakt.

– Alle lag er velkommen til å ta med sitt eget flagg, sier Kjersti Rønholt.

Før helgen publiserte den Israel-vennlige organisasjonen MIFF en artikkel om det palestinske teltet, som de omtalte som et «propaganda-partytelt». Her gav organisasjonens kilde uttrykk for misnøye med dekorasjon på teltet.

– Dette kan ikke være riktig at de skal kunne vise hele Israel som Palestina på en barneturnering, sa Jonas Kahn i MIFFs artikkel.

Beskjeden om å teipe over flagget og kartet fikk palestinerne på søndag, forteller Timraz.

– Vi fikk beskjed om å teipe over kartet innen klokken tre på søndag. Da jeg gikk i går var det ikke teipet over, men da jeg kom i dag var det teipet over.

Siden 1990 har Norway Cup og Fagforbundet invitert et lag bestående av palestinsk ungdom til Norway Cup.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter