Nyheter

Norway Cup har fjernet Palestina-teltet

Norway Cup har fjernet teltet til de palestinske lagene, fordi teipen som skulle skjule kartet over de palestinske områdene og Israel var borte. I morgen stiller Palestinakomiteen med palestinske flagg på kamp for å støtte de palestinske lagene.

Mandag denne uken teipet Norway Cup over deler av teltet til de palestinske lagene som deltar på Norway Cup (NC). De teipet over et kart som viser de palestinske områdene sammen med Israel. Kartet ble fremstilt sammen med det palestinske flagget.

Nå har arrangøren fjernet teltet helt, ettersom teipen ikke ble værende på teltet.

Det frustrerer lederen for Støttegruppen for palestinsk fotball Terje Fjellum. Støttegruppen, en organisasjon som utgår fra LO og fagbevegelsen, er med og tilrettelegger for at de palestinske lagene kan dra til Ekebergsletta for å spille fotballturnering.

– Vi fikk beskjed om at de kom til å ta ned teltet hvis noen fjernet teipen. Ingen av oss som representerer lagene har tatt av teipen. Men det var mye vær og vind som nok kan ha gjort at teipen har falt av. I går ettermiddag sto det en dårlig erstatning for teltet der det forrige pleide å stå, sier Fjellum.

Teipen var borte

Det er Norway Cup som har fjernet teltet, bekrefter Kjersti Rønholt ved NCs pressesenter.

– Vi har tatt ned teltet med symbolet vi oppfatter som en politisk ytring, sier hun.

– Hva er det som er problematisk med flagget og kartet?

– Det som er problematisk er at det er tegnet inn et kart på det palestinske flagget som viser både de palestinske områdene og landet Israel. Det er symbolsk problematisk å inkludere et annet lands kart i flagget. Vi har ingen problemer med bruk av det offisielle, palestinske flagget, sier Rønholt.

Planlagt markering

Terje Fjellum i støttegruppen forteller at det nå er planlagt en markering fra Palestinakomiteen.

– Vi fikk en henvendelse fra en Palestinakomiteen. De ville ta med seg paroler og flagg på en kamp i morgen, men jeg sa til dem at vi ikke ønsker at de skal ta med seg paroler. De kan godt komme med flagg og støtte oss, men vi vil ikke at de skal gjøre det NC beskylder oss for å gjøre: Å drive med politisk markering.

Fjellum forteller at han rakst kom til enighet med Palestinakomiteen om hvordan de skulle støtte opp om lagene.

Aram Zaheri, som snakket med Fjellum, er tydelig på at det ikke blir en politisk markering.

– Vi er der for å støtte de palestinske jentene solidarisk, kun med flagg og ikke med paroler. På Facebook-arrangementet ser det ut som at vi blir rundt 30 stykker, men jeg håper på flere, sier Zaheri.

Skal heie på laget

Rønholt fra NC håper at markeringen til Palestinakomiteen vil handle om fotball og ikke om politikk.

– Vi har åtte palestinske lag som kommer med støtte fra Norad for å spille barne- og ungdomsfotball her, og det er det vi konsentrerer oss om, sier hun.

Det er også formålet med markeringen i morgen, ifølge lederen av Palestinakomiteen Kathirne Jensen.

– Vi stiller opp for å heie på spillerne og bidra til at ungdommene får en god opplevelse mens de er her, sier hun.

Men Jensen har liten forståelse for Norway Cups argumentasjon når det gjelder fjerningen av teltet.

– Kartet viser hvor palestinerne kommer fra og for dem er dette geografiske området koblet til deres identitet som palestinere. Dersom Norway Cup mener problemet er at kartet viser Israel, så hopper de bukk over det faktum at det er her mange palestinere kommer fra, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter