Verden

Norske Anders like ved skudd-drama i Tel Aviv

To mennesker er drept og flere såret etter skyting på pub i Tel Aviv. Anders Fotland var på kafé med venner like i nærheten.

To mennesker ble drept og minst fem såret da en person åpnet ild på en pub i sentrum av Tel Aviv. Politiet jakter på en gjerningsmann som ifølge øyevitner flyktet fra stedet rett etter skytingen.

Et øyevitne forteller til Haaretz at det var bare én gjerningsperson. Vedkommende skal ha vært bevæpnet med en M-16 og beskrives som «lyshudet». Et annet vitne sier til Times of Israel at det ble avfyrt rundt ti skudd.

LES MER: Dropper Betlehem etter voldsbølge

Mye blålys

Jusstudent Anders Fotland var på kafé i nærheten med to andre nordmenn da det smalt.

– Vi satt et par hundre meter bortenfor der det skjedde. Selve skuddene hørte vi ikke, men det kom voldsomt mange utrykningskjøretøy, flere enn de som er normalt her i Tel Aviv, sier Fotland.

LES MER: Jødisk leder vil forby julefeiring i Jerusalem

Føler seg trygg

Han studerer til vanlig juss ved Universitetet i Tel Aviv og har bodd i byen i noen måneder. Når Vårt Land snakker med ham, står han rett utenfor puben som ble angrepet.

– Hvordan preger hendelsen folk?

– Det er inngangen til sabbaten, så det er ikke så mange folk ute som det pleier. Jeg har snakket med en del forbipasserende og mange er opptatt av det. En butikkeier like ved sa at dette var et litt større angrep enn han var vant til, sier Fotland.

– Føler du deg trygg?

– Ja, det gjør jeg. Det skal nok litt til for at jeg skal føle meg utrygg. Uansett om dette er terror eller kriminalitet, er det liten sjanse for å bli rammet av det i en millionby som Tel Aviv. Det er mye politi og sikkerhetsstyrker her, sier han.

LES MER: Verdens farligste land

– Terrorhandling

Tilstanden for to av de sårede oppgis å være alvorlig, mens tre har moderate skader.

Myndighetene i Tel Aviv sier det er uklart om det dreier seg om en terrorhandling.

– Politienheter leter i Tel Aviv-området etter en mistenkt som utførte skytingen. Alle sårede er brakt til sykehus i Tel Aviv, sier polititalsmann Micky Rosenfeld på Twitter.

Angrepet er det første i Tel Aviv siden 2. november, da to mennesker ble knivstukket og drept sør i byen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verden