Nyheter

Norsk-rumensk par får tilbake ett av fem barn i barnevernssak

Et norsk-rumensk ektepar i Sogn og Fjordane som ble fratatt sine fem barn, skal få tilbake det yngste barnet, har Fjordane tingrett besluttet.

Det opplyser parets advokat Ragnhild Torgersen til NRK onsdag.

LES OGSÅ: Massiv utenlandsk støtte etter påstander om trosforfølgelse

Demonstrasjoner

Paret ble i desember i fjor fratatt sine fem barn av barnevernet og siktet for familievold. Saken, som fortsatt er under etterforskning, har ført til flere demonstrasjoner både i Europa og Nord-Amerika til støtte for paret.

De to gikk rettens vei for å få tilbake barna som ble plassert i tre ulike fosterhjem på Vestlandet. Nå er det altså bestemt at de får tilbake det yngste, som er en baby.

LES OGSÅ: Flere norske enn øst-europeiske barn hentes

Innrømmet klaps

Barnevernet har ennå ikke besluttet hvorvidt de kommer til å anke tingrettens avgjørelse, opplyser rådmann i Naustdal, Øyvind Bang Olsen.

I et intervju på rumensk TV har ekteparet innrømmet at de har gitt barna klaps på baken og trukket dem i ørene – selv om de visste at slike oppdragelsesmetoder er ulovlige i Norge. Paret er pinsevenner, og flere av deres støttespillere hevder at frykt for kristen indoktrinering var årsaken til barnevernets omsorgsovertaking av barna.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter