Nyheter

Normisjon fortsetter på Visjon Norge

– Vi blir oppfordret til å sende på Visjon Norge for å være en motvekt til herlighetsteologien, sier Helge Skaaheim i Normisjon-foreningen Jesusnett.

I Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» som ble sendt i slutten av oktober, kom det fram at Jan Hanvold, som er grunnlegger, styre­leder, TV-pastor og ­redaktør i den kristne TV-kanalen Visjon Norge, er «involvert i et 15-talls ulike selskaper, stiftelser og ­eiendommer». Flere av selskapene som Hanvold eier, selger også tjenester til TV Visjon Norge. Det kommer også fram at Hanvold har en rekke utleie- og lønnsavtaler, der han sitter på begge sider av bordet og selv ­underskriver både som arbeidsgiver og arbeidstaker, utleier og leietaker.

LES OGSÅ: Har full kontroll med givernes millioner

Vurderte samarbeid

«Pengepredikanten» førte til at flere aktører som har koblinger til Visjon Norge vurderte om samarbeidet skulle fortsette. En av dem var Helge Skaaheim som er pastor i Norkirken, Normisjons forsamling på Kongsberg. Han leder Jesusnett sammen med kona, Mary Annette Skaaheim. Jesusnett sender så å si daglig på Visjon Norge.

– Vi har fullt ansvar for innholdet, mens Visjon Norge stiller med studio og mannskap. Vi revurderer stadig samarbeidet og kommer til å gjøre det etter denne siste runden også, sa Skaaheim til Vårt Land.

LES OGSÅ: Derfor stiller de opp på TV Visjon Norge

Vil være motvekt

Nå har han konkludert med at de fortsetter, skriver Normisjons magasin, Agenda 3:16.

– Vi får tilbakemelding fra seere om at vi aldri må slutte med å sende programmer på denne kanalen, nettopp på grunn av vår motvekt. Trekker vi oss fra kanalen, blir det mer av det Jan Hanvold står for, mer herlighetsteologi, sier Skaaheim til Agenda 3:16.

Generalsekretær i Normisjon, Anne Birgitta Langmoen Kvelland innser at det ikke er uproblematisk å bruke Visjon Norges sendeflater. Organisasjonen vurderer jevnlig fordelene opp mot omkostningene.

– Vi er nødt til å være oppmerksomme på hvilke signaler denne koblingen gir, sier hun til Agenda 3:16.

Styresak om utleie

I etterkant av dokumentaren har det vært diskusjoner på Bildøy bibelskole om deres kobling til Visjon Norge. Deler av dokumentaren var fra Norge Idags sommerstevne som ble holdt på skolen. Navnet på skolen ble aldri nevnt, men rektor Gunnar Ferstad reagerte på at skolen ble brukt som kulisser, melder Sambåndet – Indremisjonsforbundets blad.

«Vi mener derfor at det fra NRKs side – overfor seerne – bør gjøres oppmerksom på dette forholdet ved neste dokumentar», skrev rektor Gunnar Ferstad i en e-post til Brennpunkt-redaksjonen.

NRK tok ikke hensyn til oppfordringen.

På spørsmål fra Sambåndet om hvorfor skolen leier ut til Visjon Norge hvis de ikke vil bli assosiert med dem, svarer rektoren:

– Det har hittil ikke vært aktuelt for oss å sile mulige leietakere, og flere som har leid hos oss, står ikke spesifikt for kristne verdier, svarte Ferstad.

På et styremøte denne måneden var temaet oppe som en orienteringssak.

– Saken var oppe til orientering på vårt styremøte, men det vil ikke bli noen endring på vår utleiepraksis, sier Ferstad til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter