Nyheter

NLA Høgskolen flytter fra Staffeldtsgate

NLA Høgskolen flytter fra historiske Staffeldtsgate. Arealet er ikke stort nok, og bygningene er utdaterte, mener rektor Erik Waaler.

– Vi ønsket sterkt å få til en løsning som inkluderte Staffeldtsgatekvartalet, men tar til etterretning at NLA Høgskolen nå velger å se etter andre muligheter, sier fungerende generalsekretær i Normisjon Ole Martin Rudstaden i en pressemelding.

Til tross for at NLA Høgskolen i 2018 ønsket å gå videre med et tilbud fra Normisjon om videre lokalisering på dets nåværende campus i Staffeldtsgate i Oslo, har NLA Høgskolen nå bestemt seg for at de ikke vil gå videre med forslaget til ny campus i Staffeldtsgate kvartalet i Oslo.

Eies av Normisjon

I forrige uke vedtok styret ved NLA ikke å gå videre med tilbud fra Normisjon for videre lokalisering i Oslo. Normisjon er en av eierne til NLA.

Det ble kjent i juni 2018 at NLA Høgskolen ønsket å gå videre med tilbud fra Normisjon for videre lokalisering i Oslo. Det er imidlertid nå blitt klart at NLA Høgskolen mener den foreslåtte løsningen ikke oppfyller deres krav til nye lokaler og i forrige uke vedtok styret i NLA Høgskolen at de vil se etter andre alternativer.

– Vi mener fortsatt at løsningen vi la frem tilfredsstiller de skisserte behovene, og vi har strukket oss langt for å møte de krav og behov som NLA har kommet med, sier Rudstaden.

– Utdaterte lokaler

Rektor ved NLA Erik Waaler forteller at årsaken til at nå vil flytte handler om at arealet i Staffeldtsgate ikke er stort nok.

– Det er klart at det er alltid vanskelig å få et effektivt bygg i en eldre bygård. Det er mangel på store nok rom når det gjelder høyde og lengde, sier han til Vårt Land.

I tillegg understreker han at sentrum er en kostbar del av Oslo by når det gjelder leiekostnader.

– Hvor ser dere på alternative lokaler?

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på det nå, men vi har flere tilbydere, sier han.

Løsningen på hvor de skal være må komme raskt.

– Ideelt sett skulle vi hatt det på plass om et år eller to, derfor må vi se på midlertidige løsninger for å få avviklet den veksten vi har i sentrum.

Historiske lokaler

Men det er ikke uten en viss vemodighet at NLA flytter fra Staffeldtsgate.

– Det er en veldig flott lokasjon som ligger sentralt til. Det er drevet bibelskole i Staffeldtsgate der i hundre år, og vi har en sterk tilknytning til stedet. Vi har virkelig jobbet for å finne en løsning som kunne være tjenlig, og vi har lagt ned mye arbeid for å få til det, sier Waaler.

– Var NLA-styret enstemmig?

Waaler tar en lang tenkepause, før han sier:

– Det var enstemmig.

Samtidig var prosessen fram til det endelige vedtaket ikke enkel.

– Det er klart at når vi har jobbet mot en annen løsning så har vi hatt en lang diskusjon, men det var rimelig avklart da vi kom til det siste møtet, sier han.

LES MER: Normisjon solgte tidligere misjonærhjem – gjorde det utenfor markedet

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter