Nyheter

Netanyahu kaller korrupsjonsanklager for heksejakt

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avfeier riksadvokatens planer om å tiltale ham for korrupsjon, som en «heksejakt» der målet er at han skal tape valget.

Netanyahu, som har vært statsminister i til sammen 13 år, er fra før hardt presset foran valget 9. april.

Torsdag fikk han beskjed om at riksadvokaten vil reise tiltale mot ham for bestikkelser, bedrageri og økonomisk utroskap i tre separate saker som politiet har rullet opp de siste tre årene.

– Venstresiden kan ikke slå oss ved valgurnene, så i løpet av de siste tre årene har de stått for en heksejakt som mangler sidestykke og som har ett mål: Å styrte den høyrevridde regjeringen som jeg leder, sier Netanyahu torsdag kveld.

LES MER: Israels riksadvokat varsler tiltale mot Netanyahu

Netanyahu hadde bedt riksadvokaten, sin gamle kabinettssekretær Avichai Mandelblit, om å utsette beslutningen om tiltale til etter valget.

Det ville ikke riksadvokaten gå med på, men Netanyahu vil få anledning til å forsvare seg i et rettsmøte før en formell tiltale mot ham reises.

Netanyahu svarte med å holde en 20 minutter lang TV-sendt uttalelse fra sin residens. Foran et banner med budskapet «Netanyahu sterkt høyre» snakket han blant annet om hvor godt hans forhold til USAs president Donald Trump og Russlands Vladimir Putin har vært for Israel

Netanyahu leder en regjering som regnes som den mest høyreorienterte i Israels historie. Han ventes å møte tøff motstand fra en mer sentrumsnær politisk allianse som ledes av Israels tidligere forsvarssjef Benny Gantz.

Gantz dukket selv opp på landsdekkende fjernsyn torsdag kveld og krevde at Netanyahu må gå av.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter