På nominasjonskomiteenes lister i de 11 bispedømmene er det 73 kvinner og 76 menn. Åpen folkekirke, som stiller egne lister i alle bispedømmer unntatt Stavanger og Bjørgvin, har til sammen 71 kvinner og 75 menn på sine lister.
LES MER: Sliter med å få kandidater
Kjønnsbalanse
Kjønnsbalansen er i vater i Borg, der det er 15 av hvert kjønn på de to listene til sammen. Skjevest kjønnsbalanse har Møre der det er seks flere menn enn kvinner på de to listene til sammen, mens Tunsberg har 5 flere kvinner enn menn, viser en oversikt fra Kirkerådet.
Totalt er det 332 kandidater på listene til årets valg av bispedømmeråd – som også utgjør det samlede Kirkemøtet i Den norske kirke.
LES MER: Mangler 10 av 11 til menighetsråd
De yngste
Laveste alderssnitt totalt har Sør-Hålogaland og Stavanger med 44 år. I motsatt ende er Agder og Telemark der snittalderen er 56. Aller høyest alderssnitt har nominasjonskomiteens liste i Agder og Telemark med 60 år. Yngste alderssnitt er Sør-Hålogalands liste fra Åpen folkekirke, der gjennomsnittsalderen er 42 år.
LES MER: Stiller til valg mot stenging av barnehage
Høyest andel kandidater mellom 18-30 år har Stavangers ene liste og Åpen folkekirke i Møre, begge har 6 kandidater mellom 18-30. Mange deler plass i andre enden av skalaen, med kun tre kandidater mellom 18-30. Dette gjelder nominasjonskomiteens liste i Agder og Telemark, i Borg, i Hamar, i Møre, i Oslo og i Tunsberg. Også Åpen folkekirke i Nidaros har kun tre mellom 18 og 30 år.