Nyheter

Nesten 11.000 søkte asyl i Finland i september

Finland anslår at rundt 50.000 mennesker vil komme til å søke asyl innen året er omme.

I fjor registrerte finske utlendingsmyndigheter bare 3.600 asylsøknader. Hittil i år har nesten 18.500 personer bedt om beskyttelse i Finland, inkludert rekordtallet for september som det finske innenriksdepartementet offentliggjorde fredag.

Bare i september ble det registrert hele 11.000 asylsøknader i landet.

Den nye prognosen på 50.000 asylsøknader i 2015 er en kraftig oppjustering fra forrige anslag, som var på 30.000. I den siste prognosen for Norge anslår UDI at antallet asylsøkere til Norge i år vil ligge på mellom 16.000 og 20.000.

LES OGSÅ: Finland: Møtte flyktningar kledd som Ku-Klux-Klan

Finlands innenriksdepartement sier det nye anslaget er sammenlignbart med asyltallene i Tyskland og Sverige, hvis man regner ut ifra folketall. Finland har en befolkning på 5,5 millioner.

Torsdag ble det satt nok en rekord på flyktningmottaket i finske Torneå, hvor over 470 personer ble registrert som asylsøkere på én og samme dag. De aller fleste av de flere tusen flyktningene som de siste ukene har tatt seg til Finland fra Sverige, kommer fra Irak.

Ifølge politiet er årsaken til det store antallet asylsøknader at senteret har bedret rutinene for registrering og gjort prosessen smidigere.

LES OGSÅ: Fleire flyktningar finn Finland

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter