Nyheter

Nattklubbangrepet i Orlando

Faren til den antatte gjerningsmannen i Orlando sier massakren ikke har noe med religion å gjøre, men at sønnen reagerte da han så to menn kysse.

Bilde 1 av 3

I tillegg er 53 mennesker såret, flere av dem alvorlig, opplyste politiet og delstatsmyndighetene i Florida på en pressekonferanse søndag.

Politiet bekrefter at de har identifisert gjerningsmannen, men vil ikke gå ut med navnet på ham. Ifølge amerikanske medier er gjerningsmannen en amerikansk statsborger med afghansk opprinnelse, identifisert som 29 år gamle Omar Mateen.

Unntakstilstand

Gjerningsmannen ble drept av politiet, og motivet for skytingen er ikke kjent.

– Det store antallet drepte og ofre gjør at arbeidet vil ta tid, sa John Mina i Orlando-politiet på pressekonferansen søndag.

Delstatsmyndighetene i Florida har innført unntakstilstand i Orlando, men FBI opplyser at det ikke foreligger noen umiddelbar trussel om nye angrep i byen.

– Jeg ber mediene om ikke å trekke forhastede konklusjoner. Vi må ikke ta fokus bort fra den tragedien dette er, sa Florida-imamen Muhammad Mursi på pressekonferansen

Ikke på terrorliste

– Jeg ber alle i det muslimske miljøet som kan sitte på noe informasjon, om å ta kontakt med FBI for å dele det dere vet. Jeg ber også religiøse ledere fra andre trosretninger om å be for ofrene og deres familier i denne vanskelige tiden, sa han videre.

Omar Mateen skal ikke ha stått oppført på USAs liste over mulige terrorister før angrepet, ifølge BBC. Han var imidlertid under etterforskning for et lovbrudd.

Massakren på homoklubben Pulse begynte i 02-tiden natt til søndag lokal tid.

– Dette handler ikke om religion

Faren til den antatte gjerningsmannen i Orlando sier massakren ikke har noe med religion å gjøre, men at sønnen reagerte da han så to menn kysse.

Mir Seddique, faren til Omar Mateen som amerikanske medier skriver er gjerningsmannen, sier til TV-stasjonen NBC News at sønnen ble sint da han så to menn kysse hverandre i Miami for noen måneder siden.

Faren tror episoden kan ha noe med massakren i Orlando å gjøre.

– Vi ønsker å be om tilgivelse for dette. Vi var ikke klar over hva han hadde gjort. Vi er like sjokkert som resten av landet, sier Seddique.

Det var over 300 mennesker inne i lokalet på South Orange Avenue da gjerningsmannen begynte å skyte.

Vitner forteller om en kaotisk situasjon der noen valgte å kaste seg ned på gulvet, mens andre løp ut og bort fra nattklubben. «Kom dere ut og løp videre», skrev nattklubben på Facebook.

– Venninnen min sa at noen hadde begynt å skyte. Jeg trodde det bare var en del av sceneshowet. Helt til jeg så at det ble skutt med ordentlig ammunisjon, sier øyenvitnet Rosie Feba til avisen Orlando Sentinel.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

LES OGSÅ: Menighet tar oppgjør med psykiske overgrep

Såret politimann

42 personer ble sendt til sykehus etter angrepet. En av dem er en politimann, som ble truffet av en kule i skuddvekslingen med gjerningsmannen. Han har kun lettere skader. Livet hans ble trolig reddet av hjelmen han bar på hodet.

Mange kom seg ut av lokalene på egen hånd da angrepet startet. Minst 30 personer ble reddet da politiet aksjonerte, opplyser politiet.

Angrepet skjedde dagen etter at sangeren Christina Grimmie, som vant talentshowet «The Voice», ble skutt og drept etter en konsert i Orlando. Politiet sier de ikke har spor som tyder på noen sammenheng mellom de to hendelsene, ifølge AFP.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter