Nyheter

Nå skal Sultan kjempe mot EU

Shoaib Sultan ble ikke Oslos første minoritetsordfører. Nå vil han bli Nei til EU-nestleder i stedet.

Et hektisk år nærmer seg slutten for Shoaib Sultan, en mann med mildt sagt mange jern i ilden:

• En hektisk valgkamp som ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo ble kronet med byrådsmakt. Ordførerkjedet røk til fordel for SVs Marianne Borgen, men Sultan ble valgt inn og sitter nå i finanskomiteen.

• Fra før av er han rådgiver i Antirasistisk Senter.

Nå er Sultan på toppen av det hele innstilt til ett av to nestlederverv i Nei til EU. Valget finner sted på landsmøtet 13.-15. november.

Vårt Land slo av en prat med den allestedsnærværende mannen, og ba ham oppsummere det begivenhetsrike året:

Gøy

Orker du virkelig enda et verv, Shoaib Sultan?

– Litt gøy skal man ha det. Akkurat nå venter jeg på bussen for å delta på radikaliseringskonferansen til Justisdepartementet for Antirasistisk senter.

Ah, liv og lære i skjønn harmoni. I motsetning til en viss annen Miljøpartiet De Grønne-politiker, som syndet og tok taxi?

– Jeg har bil, men den kjører stort sett kona. Jeg prøver å bruke kollektiv, men ikke å late som... som sagt så kjører jeg bil. Politikk handler mest om å legge til rette for gode valg, ikke at absolutt ingen skal gjøre det ene eller andre. Taxi er en del av kollektivtilbudet, bilfritt sentrum betyr ikke null biler. Og Lan Marie Nguyen Berg tok taxi utenfor sentrumsområdet. Men jeg ser at det var moro for noen.

Folkeavstemningen i 1994

– Fra spøk til Halvor: Fortell om engasjementet ditt i EU-saken.

– Det begynte med folkeavstemningen i 1994. For meg handlet det om to ting: At beslutninger flyttes lenger vekk fra folk, og at EU ville dra Norge i feil miljøretning. I dag er det riktignok Norge som prøver å dra EU i feil retning der.

– Hva skal du gjøre om du blir nestleder?

– Det handler nok om å mobilisere nytt engasjement, og å vedlikeholde gammelt engasjement og kunnskap. EU-spørsmålet er litt borte fra dagsorden nå.

– Ifølge Klassekampen blir du den første med minoritetsbakgrunn i ledergruppen til en organisasjon med få minoritetsmedlemmer. Hva synes du om det?

– Det sentrale er engasjementet mitt. Flere minoritetsmedlemmer hadde vært flott, men er ikke hovedmålet mitt. Kanskje kan det bety noe for andelen om jeg er synlig i vervet.

– Er du skuffet over at du ikke ble Oslo-ordfører og at det ble sådd tvil om ditt syn på homofile?

– Det var tungt, men støtten fra politiske motstandere gjorde godt. Nå gleder meg til å jobbe for vår politikk i finanskomiteen.

Ydmyk type

– Hva er hellig for deg?

– Min tro.

– Hva ber du om tilgivelse for?

– Stort sett alt, haha!

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter