Nyheter

Nå kan homofiles barn døpes her

De siste dagers hellige går bort fra tidligere fordømmelse. Nå kan homofiles barn bli døpt.

Den øverste ledelsen for Jesu Kristi kirke av de siste dagers hellige – ofte omtalt som mormonerne – meddelte torsdag at de ikke lenger anser alle homofile som «frafalne».

Trossamfunnet åpner nå for at barn med homofile foreldre kan bli døpt – uten at det lenger behøves en spesialtillatelse fra trossamfunnets ledere.

Fortsatt synd

Dette ble meldt i en uttalelse fra trossamfunnets øverste ledelse torsdag. Kirkesamfunnet ser likevel fortsatt på likekjønnet samliv og samkvem som synd.

– Tidligere karakteriserte håndboken vår de i likekjønnede ekteskap som frafalne. Selv om vi fortsatt ser slikt ekteskap som en alvorlig overskridelse, vil det ikke bli sett på som frafall (...) I stedet vil umoralsk oppførsel av både heteroseksuell og homoseksuell art bli vurdert på samme vis, heter det i en uttalelse.

Dette innebærer at homofile mormonere forventes å leve i sølibat. Men når kirkesamfunnet ikke lenger ser på likekjønnede ekteskap som ensbetydende med frafall og fordømmelse, vil de ikke lenger kunne ekskommunisere mormonere som lever i homofile parforhold, ifølge eksperter som har uttalt seg til CNN.

Måtte flytte ut

De forrige retningslinjene fra 2015 skapte sinne og frustrasjon blant mange liberale og homofile mormonere. Disse innebar også at barn av homofile par ikke fikk motta velsignelse eller dåp før de fylte 18 år – og hvis de da ønsket det måtte de flytte hjemmefra og ta avstand fra foreldrenes samlivsform, ifølge NPR.

Fra nå av skal homofile foreldre kunne be om at barna deres blir velsignet, og når barnet blir åtte år vil kirkesamfunnet «ta kontakt og foreslå at barnet blir døpt».

Kirkesamfunnet sier at de ønsker å bidra til å redusere «hatet som er så utbredt i dag».

– Vi er optimistiske og tror de fleste mennesker, uavhengig av tro og orientering, lengter etter en dypere forståelse og mindre splittende kommunikasjon, heter det i ledelsens uttalelse.

Den nye praksisen trådte i kraft sist torsdag.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter