Nyheter

Myanmar sier de vil hjelpe båtflyktningene

Myanmar, landet tusenvis av rohingya-muslimer har flyktet fra, sier de vil bidra med humanitær hjelp til båtflyktninger i Sørøst-Asia.

– Vi står klar til å gi humanitær bistand til enhver som har lidd på havet, heter det i en uttalelse fra myndighetene i landet. De skriver at de deler verdenssamfunnets bekymringer for situasjonen.

Uttalelsen kommer mens utenriksministrene Malaysia, Indonesia og Thailand møtes utenfor Kuala Lumpur for å diskutere situasjonen.

Nektet ansvar

Behandlingen av rohingya-muslimer i landet anses som en av årsakene til økningen i antall flyktninger som forsøker å krysse Bengalbukta til land som Indonesia, Thailand og Malaysia.

LES OGSÅ: Usynlege flyktningar

Det bor anslagsvis 1,3 millioner rohingya-muslimer i Myanmar, men landet insisterer på å omtale dem som «bengali» – utlendinger. De får ikke statsborgerskap, og blir ilagt reiserestriksjoner i landet.

Landet har så langt nektet for å ha ansvar for flyktningkatastrofen i området og har fortsatt ikke avklart om de vil delta på et regionalt krisemøte i regi av Thailand i slutten av mai.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Reddet av fiskebåt

Onsdag reddet indonesiske fiskere 426 flyktninger fra en båt utenfor kysten av Aceh-provinsen i Indonesia.

– Tilstanden deres er veldig dårlig. Mange er syke, og de fortalte at noen av vennene deres døde av sult, sier fiskeren Teuku Nyak Idrus, som deltok i redningsaksjonen.

LES OGSÅ: Folket ingen vil ha

Nesten 3.000 rohingyaer fra Myanmar og Bangladesh har kommet seg i land på andre siden. Tusenvis driver fortsatt rundt i båter ute på havet med lite mat og vann om bord.

Mange av båtene har blitt stående i og rundt Andamanhavet, fordi Thailand, Malaysia og Indonesia nekter å ta dem imot. I mange tilfeller har menneskesmuglerne som styrer båtene, stukket av.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter