Nyheter

Muslimer slo ring om St. Petri kirke

Muslimer møtte opp med plakater og roser utenfor kirken i Stavanger. De ville symbolisere vennskap, og ta avstand fra terroren i Frankrike.

Søndag slo en gruppe muslimer ring om St. Petri kirke i Stavanger. Da menigheten kom ut fra gudstjenesten, ble de møtt av roser og plakater med støtteerklæringer.

Ahmed Bulut fra den frivillige samfunnsorganisasjonen Den Norske Hizmetbevegelsen (DNHB) var initiativtaker.

– Vi vil vise at alle mennesker er brødre og søstre, uansett om man er muslim, kristen eller tilhører andre religioner. Vi ønsker fred for alle i verden, og vil vise at vi er imot terrorisme, forteller han.

###

De Yavuz og Sinan med klar tale utenfor kirken søndag formiddag. Foto: Marie Rein Bore.

Budskap om å stå sammen

I oktober ble den franske læreren Samuel Paty drept etter at han skal ha brukt Muhammed-karikaturene i undervisning om ytringsfrihet. Kort tid etter ble tre personer drept i et knivangrep i en kirke i Nice.

«Stå sammen mot vold og radikalisme» og «menneskeliv er hellig uansett overbevisning» var noen av budskapene muslimene bar med seg på plakatene.

Bultut og de andre som møtte opp foran kirken er fra Tyrkia, og én Kazakhstan, og er alle med i DHNB.

###

Med munnbind, slagord og roser ville DHNB-gruppa mane til omsorg og vennskap. Foto: Marie Rein Bore.

– De har også fått med seg nyhetene om terroren i Frankrike, og de synes dette er så vondt at de ville rekke ut en symbolsk hånd, sier Stefan Emmerhoff, domprost i Stavanger.

Emmerhoff forteller at det var planlagt med Bulut på forhånd at de skulle komme, og at han åpnet prekenen sin med å snakke om dette. Domprosten forteller at menigheten ble preget av det som møtte dem etter gudstjenesten.

– Da gudstjenesten var ferdig, hadde de strødd ut roser, og de holdt oppe plakater og delte ut roser til alle som var der. Folk var rørt til tårer, sier Emmerhoff.

– Vi er hverandres venner

Solveig Bjørheim Andreassen, som var klokker ved søndagens gudstjeneste i St. Petri kirke, ble beveget.

– Etter det som har skjedd i Frankrike, ønsker muslimer å vise at vi er hverandres venner, og at de også tar avstand fra slikt. Det var veldig sterkt og fint, forteller Andreassen.

LES MER:

• Brev fra en ung, fransk muslim: «Kjære Emmanuel. Da jeg hørte talen din om islamsk separatisme satte jeg nesten kakaoen i vrangstrupen»

Oslo-lærere tar med Muhammed-karikaturer i klasserommet: – Jeg er skremt

Religiøse ledere i Norge: – Et usselt angrep på troende

Les mer om mer disse temaene:

Amalie Vadla

Amalie Vadla

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter