Nyheter

Muslim nektet å ta skjegget

Muslimen nektet å ta skjegget for å få ny jobb. Da tok de fra ham stønaden.

I to år gikk mannen uten jobb før han fikk tilbud om å fjerne asbest fra hus som arbeidstrening. Kravet var imidlertid at han barberte seg, skriver engelske The Guardian.

Asbest 

Man fryktet nemlig at farlige asbestpartikler ville sette seg fast i skjegget, eller at ansiktsmasken ikke ville dekke godt nok på grunn av hårveksten i ansiktet.

Asbest er et farlig materiale og kan i verste fall framkalle kreft.

Tok stønaden

Men mannen nektet å etterkomme kravet. Han ville beholde skjegget på grunn av sin muslimske tro.

Byrådet i Amersfoort by tok da i fra ham, en type borgerlønn som sikrer innbyggerne i Nederland en minstelønn fra det offentlige. De sluttet også å utbetale penger til kona.

Mannen klaget saken inn for domstolen og mente at å ta fram stønaden var å bryte artikkel ni i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Den understreker trosfrihet.

Skattebetalerne

Retten gav ham både rett og ikke rett:

Ja, det var et brudd på mannens trosfrihet, men retten godtok likevel at byrådet tok fra ham stønaden ut fra hensyn til samfunnet og med en gode, juridiske grunner.

Jobbtreningen ville garantert mannen fast jobb, og når han nektet, la han en byrde på skattebetalerne. Å ta fram ham stønaden var for å beskytte rettighetene og friheten til andre, sier retten.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter