Nyheter

Moss kommune sier nei til heldekkende ansiktsplagg

Vil bli en foregangskommune på integrering.

Moss kommune innfører forbud mot heldekkende ansiktsplagg for ansatte mens de er på jobb og møter brukere.

Det vedtok et stort flertall i Moss bystyre tirsdag kveld. Bare Rødt og SV stemte imot. Forbudet ble tatt med som en del av den helhetlige integreringsplanen der målet er at Moss skal bli en foregangskommune på integrering, skriver Moss Avis.

LES MER: Eksposiv vekst i religionsklager

– Må vise raushet

De borgerlige partiene i kommunestyret forklarte at hensikten med forslaget er at brukerne skal kunne se ansiktet på den kommuneansatte som utfører tjenester for dem, for eksempel på sykehjemmet, på skolen eller på rådhuset.

– Å pålegge folk hvordan de skal kle seg, er noe som gjøres i enkelte andre land. Vi må vise raushet og ikke blande oss opp i hvordan ansatte går kledd når de er på jobb, mente Eirik Tveiten (Rødt).

Følg oss på Facebook og Twitter!

Enstemmig

Det ble lang og opphetet debatt da bystyret drøftet planforslagene. Det startet med at Jørn Ramberg (H) gikk på talerstolen og foreslo på vegne av sitt parti, Frp, Venstre og KrF at norsk språk, kultur og tradisjon skal ligge til grunn for integreringsarbeidet.

Selve forslaget til integreringsplan ble enstemmig vedtatt. Tilleggsforslaget om at norsk språk, kultur og tradisjon skal ligge til grunn for integreringsarbeidet ble vedtatt av det borgerlige flertallet mot Ap, SV og Rødts stemmer.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter