Nyheter

Mitt Kors-kampanje blir bok

Bildene og historiene fra den til dels omstridte kors-kampanjen i Sverige, kan snart leses i bokform.

Tusenvis av svensker har delt bilde av seg selv og sitt kors i facebookgruppen Mitt Kors. Nå forteller gruppemoderatorene at bildene og historiene skal publiseres i bokform, melder den svenske avisen Dagen.

– Vi kan nå avsløre at en bok med deres fantastiske bilder kommer til å finnes i bokhandlere rundt om i Sverige til julehandelen. Deler av bokens inntekter skal gå til prosjekter som støtter forfulgte kristne, skriver initiativtakerne til gruppen på Facebook.

Mitt Kors ble startet for å vise støtte til forfulgte kristne etter terrordrapet på den franske presten Jacques Hamel i Frankrike. Medlemmene i gruppen blir oppfordret til å legge inn et bilde av seg selv med et kors. Til nå har over 10.000 meldt seg inn og en stor del av disse har lagt ut korsbilde på sosiale medier.

LES OGSÅ: Applauderer korsåpenhet

– Oppviglende og ukristelig

I sommer raste debatten i Sverige om kampanjen. Svenska Kyrkans kommunikasjonssjef var den som tok hardest i:

– Oppfordringen kjennes oppviglende og ukristelig med de motsetningene som råder. Vil vi gjøre saken til en religionskrig, når det handler om noe helt annet, skrev Gunnar Sjöberg, på sin facebookside.

LES OGSÅ: Kaller korskampanje ukristelig

Han fryktet at korset skulle bli brukt som et symbol mot noen, og ikke for noen.

«Jeg er urolig for at korset blir en distanserende markør, som deler oss inn i et vi og et dem, og ikke det håpets tegn som jeg mener Jesus står for», utdypet han siden.

– At han kaller dette for oppvigling er helt absurd og det gjør meg utrolig lei at han vil sverte dette initiativet. Det er upastoralt, sa initiativtaker og prest, Annika Borg.

Meldte seg ut i protest

En av de andre prestene som står bak facebookgruppen, Johanna Andersson, meldte seg ut av Svenska Kyrkan i protest mot ledelsen.

«Jeg har sett kirkelige solidaritetsuttrykk i form av farger på klær, sokker, knapper og sjal, i tillegg til demonstrasjonstog for og mot ulike grupper. Men noe så enkelt som en oppfordring til å bære et kors i solidaritet med forfulgte kristne, har ført til gjentakende mistenkeliggjøring og kampanjer», skriver hun på sin blogg.

LES OGSÅ: Meldte seg ut etter kors-kritikk

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter