Nyheter

Misjonstopp oppfordrer til utmelding av Den norske kirke

Den største avdelingen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener medlemskap i Den norske kirke kan legitimere vranglære.

«Bibelen er ikke lenger den øverste autoritet for tro, lære og liv. Det kan vi ikke stilltiende se på. Å stå som medlem i Dnk kan oppleves som en legitimering av vrang lære og et bibelsyn som bryter med Skriftens eget selvvitnesbyrd», skriver leder for regionstyret i Region sørvest i NLM, Birger Helland, i en pressemelding.

Region Sørvest er den største i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) med 668 foreninger. Bakgrunnen for uttalelsen, som ble enstemmig vedtatt, er at det etter kirkevalget i fjor høst ble klart at Den norske kirke kommer til å innføre liturgi for likekjønnede ekteskap.

LES OGSÅ: Misjonsledere forlater kirken til fordel for eget trossamfunn

Oppfordrer til egne fellesskap

– Vi får ofte spørsmål fra lokalt hold om hva folk skal gjøre i den aktuelle situasjon. Derfor fant vi grunn til å komme med denne veiledningen til våre misjonsvenner, sier Helland til avisen Dagen.

Helland selv har meldt seg ut av Den norske kirke. Regionstyret oppmuntrer NLM-medlemmer til å danne og forme egne misjonsfellesskap.

«Her må vi legge til rette for dåp og nattverd. Ved det påtar vi oss også et ansvar for trosopplæring for barna som døpes, og til å hjelpe foreldrene i det opplæringsansvaret de primært har etter Guds Ord.»

Også nei til kvinnelige prester

Regionstyret avviser også organisert samarbeid med Den norske kirke når de ansvarlige er for kjønnsnøytrale ekteskap, er kvinnelige prester «eller på annen måte lærer i strid med Skrift og bekjennelse.»

Region Sørvest i NLM omfatter Rogaland, Vest-Agder og deler av Hordaland. Ifølge Dagen synes biskop i Stavanger bispedømme, Erling Pettersen, at det er trist dersom engasjerte kirkemedlemmer følger oppfordringen.

– Jeg vil at så mange som mulig av leke frivillige medarbeidere skal bidra med sine gaver og kompetanse for at søkende mennesker skal finne veien inn i et stort troens rom.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter