Nyheter

Misjonssambandet viser fram eget trossamfunn

Misjonsledere oppfordrer ikke folk til melde seg ut av kirken etter homovigsel-ja.

Tre dager etter at tre av fire delegater på Kirkemøtet i Trondheim vedtok at Den norske kirke skal utarbeide en vigselsliturgi for likekjønnede par, skrev Utsyn, Norsk Luthersk Misjonssambands (NLM) informasjonsblad følgende:

«I disse dager sendes ut en informasjonsbrosjyre om NLM trossamfunn».

Norges største misjonsorganisasjon opprettet i fjor sommer et eget trossamfunn for dem som ønsker å være medlem i organisasjonen de er engasjerte i, og ikke stå som medlemmer i Den norske kirke eller andre trossamfunn.

På et hovedstyremøte i NLM – før årets kirkemøte i Trondheim – vedtok de fremste tillitsvalgte i misjonsorganisasjonen denne uttalelsen:

«En omdefinering av ekteskapet innebærer en klar avvisning av Bibelens autoritet. Det er bare mulig å støtte en ny ekteskapsforståelse ved å sette en strek over Jesu ord – og apostlenes veiledning – om seksualitet, samliv og ekteskap.»

LES MER Tror ikke på medlemsrush

Tilfeldig

Nå har styret i NLM Trossamfunn laget en informasjonsbrosjyre om trossamfunnet som blir sendt ut til Misjonssambandets regioner og forsamlinger.

– Er det tilfeldig at brosjyren blir sendt ut i egen organisasjon rett etter kirkemøtevedtaket om ny vigselsliturgi, styreleder Ole Kristian Sameien i NLM Trossamfunn?

– Ja, det er helt tilfeldig. Brosjyren skulle ha vært ferdig før påske, men ble utsatt.

Sameien forklarer at brosjyren om NLMs heller ferske trossamfunn skal dekke opp informasjonsbehovet internt i organisasjonen.

– I tiden etter vedtaket om å opprette NLM Trossamfunn er det blitt klart at mange trenger utfyllende praktisk informasjon om hva det vil si å melde inn i trossamfunnet, sier Sameien.

LES MER: Derfor forlater prest Dag Øyvind Østereng Den norske kirke

Spenn

Til daglig er han forsamlingsleder i NLM på Hamar:

– Siden trossamfunnet ble opprettet i fjor, har jeg ikke reklamert for det fra talerstolen i forsamlingen vår, sier Sameien og legger til:

– I NLM er det stort spenn. Vi har dem som så og si er klare til å melde seg ut av Den norske kirke og inn i trossamfunnet – og dem som sier at de skal stå i Den norske kirke til døyand dag.

LES MER Prester reserverer seg mot å vie likekjønnede par

Beklager

I Det Norske Misjonsselskap (NMS) er man også sterkt kritiske til at Den norske kirke skal få en vigselsliturgi for likekjønnede par.

– Kirkemøtet i Den norske kirke har vedtatt å innføre en liturgi for likekjønnede par. Dette er beklagelig ettersom Jesus fremholdt ekteskapet som en ordning mellom kvinne og mann, sier Jeffrey Huseby, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS).

LES ALF GJØSUND: «Kanskje flere av dem som tapte burde melde seg ut»

Frimodighet

Kritikken til tross, misjonslederne oppfordrer ikke fotfolket i organisasjonene til å forlate Den norske kirke

– Det er fortsatt ønskelig at kristne engasjerer seg i menighetslivet og arbeider for Guds hjertesak, misjon. Vedtaket vil likevel bli utfordrende for samholdet i Den norske kirke, og vi håper at oppslutningen om misjon ikke blir skadelidende, sier Huseby i Misjonsselskapet.

Generalsekretær Øyvind Åsland i Misjonssambandet sier det slik:

– De som ønsker å stå som medlemmer i Den norske kirke skal gjøre det med frimodighet, og jeg forstår dem som melder seg inn i NLM Trossamfunn.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Vurderer

Selv meldte han seg ut av kirken i vinter – og inn NLM Trossamfunn.

– Har mange gjort som generalsekretæren gjorde tidligere i år?

– Jeg har hørt om noen som har sagt at når generalsekretæren melder seg ut, så gjør de det også, men det er ikke snakk om mange, sier Åsland.

Hovedstyreleder Lars Gaute Jøssang i NLM sier en utgang fra kirken rykker nærmere etter kirkemøtevedtaket, men han har ikke endelig konkludert.

LES MER FRA ÅRETS KIRKEMØTE HER

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter