Nyheter

Merete Hodne dømt i lagmannsretten

Frisøren Merete Hodne er i lagmannsretten dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet en hijab-kledd kvinne adgang til frisørsalongen sin på Bryne.

Merete Hodne ble dømt for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til sin frisørsalong på Bryne, melder Stavanger Aftenblad.

Hodne vil ikke kommentere om hun fortsatt vil nekte hijabkledde adgang.

Mindre bot

Hodne ble i Gulating lagmannsrett fredag dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan (24) adgang til sin frisørsalong på Bryne.

I tingretten i september ble Hodne dømt til å betale 10.000 kroner i bot pluss 5.000 kroner i sakskostnader.

– Det går i alle fall rette veien, er Hodnes kommentar til NTB til dommen, med henvisning til at beløpet hun opprinnelig ble dømt til å betale, ble satt ned av lagmannsretten.

Har ikke bestemt seg om anke

Hodne sier hun foreløpig ikke har bestemt seg for om hun vil anke saken videre.

På spørsmål om hun vil fortsette å nekte personer ikledd hijab adgang til frisørsalongen sin, svarer Hodne «ingen kommentar».

– Det er nok tryggest. Men dette er en personlig politisk kamp for meg, så det er bare å kjøre på for å få fram budskapet, sier hun.

– Mitt syn er at muhammedanismen er livsfarlig for menneskeheten i hele verden, og jeg står på at hijab er det samme som et IS-flagg, utdyper Hodne.

LES OGSÅ: Derfor ble Merete Hodne først dømt i Jæren tingrett

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter