Nyheter

Mer til forfulgte religiøse

Utenriksminister Børge Brende er bekymret over at mange stater beveger seg i feil retning i respekten for rettighetene til religiøse minoriteter.

Når regjeringen torsdag 11. mai legger fram forslag til revidert nasjonalbudsjett, plusser den derfor på 10 millioner ekstra bidra for å mobilisere internasjonale partnere og fagmiljøer for beskyttelse av religiøse minoriteters rettigheter.

Ekstremt fattige

– Religiøse minoriteter er sårbare i krig og konflikt og overrepresentert i gruppen av ekstremt fattige. De blir i mange land utsatt for forfølgelse og drap, slik vi har opplevd med de irakiske jesidiene og koptere i Egypt. Det er her viktig å bidra til systemer for tidlig varsling av organiserte overgrep og tiltak som kan redusere menneskelige lidelser, sier Brende.

Han poengterer at dersom situasjonen for religiøse minoriteter skal bli bedre, så må statene respektere tros- og livssynsfriheten:

– Nå går utviklingen dessverre i feil retning i mange regioner og Regjeringen vil derfor forsterke sin innsats og få andre land med på laget.

Bærekraftsmål

For å nå FNs bærekraftsmål er det vesentlig å nå de mest sårbare, inkludert religiøse minoriteter som ikke minst i dagens Midtøsten opplever et enormt press.

I gjennomføringen av bærekraftsmålene er det viktig å rette oppmerksomheten mot de mest sårbare gruppene. Minoritetenes rettigheter, ikke minst de religiøse, er her sentrale for å kunne nå ambisjonen i FNs bærekraftsmål.

– Regjeringen vil styrke arbeide med religiøse minoriteters rettigheter innen bistandspolitikken for å kunne nå bærekraftsmålene. Dette er blant konklusjonene i den nylig fremlagte Stortingsmeldingen om utviklingspolitikken, sier utenriksminister Børge Brende.

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter