Nyheter

Menigheter vurderer å ansette papirløse

Flere kirkelige organisasjoner har meldt interesse for å ansette papirløse innvandrere, etter at biskop emeritus Tor Berger Jørgensen oppfordret dem til å ta grep.

Forrige uke oppfordret den tidligere biskopen i Sør-Hålogaland Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) til å ansette mennesker som verken har mulighet til å reise hjem eller til lovlig opphold i Norge. Responsen har vært god, skriver Dagen.

– Det har vært flere positive reaksjoner fra folk som nå ser nærmere på hva som kan gjøres, og det vil vi nå arbeide videre med i det stille. Vi ser på hvordan dette kan legge til rette, og jeg er ganske optimistisk på at vi kan få til noe innenfor rammene av kirkelige organisasjoner og menighetssammenhenger, sier Jørgensen til avisen.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har kalt forslaget "uansvarlig". Jørgensen har bedt om et møte med statsråden, uten å få svar.

I dagens regelverk heter det at «Arbeidsgivere som benytter seg av utenlandske arbeidstakere som ikke har riktig type oppholdstillatelse, kan få bøter eller fengselsstraff».

LES OGSÅ: – Uansvarlig av Tor B. Jørgensen, mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter