Nyheter

Menighet mistet lokale i brann

Forsamlingshuset i Myrvåg i Herøy kommune gikk natt til lørdag opp i flammer. – Helt uvirkelig, sier lederen av menigheten The Rock, som leide bygget.

Natt til lørdag brant det utleide forsamlingshuset i Myrvåg på Sunnmøre ned til grunnen. Ingen personer befant seg i bygget, som begynte å brenne fredag kveld.

– Jeg har ikke sovet i natt. Det er triste greier. Vi har vært der i rundt fire år og lagt ned mye tid og krefter i huset. I tillegg hadde vi en del utstyr der, sa leder André Gjerde i menigheten The Rock til Sunnmørsposten på lørdag. Ifølge ham er bygget «eid av bygda».

LES OGSÅ: Brennhet debatt etter kirkebranner

Møter hver søndag

The Rock ble stiftet i 2010 og beskriver seg selv som «et åpent, trygt og oppmuntrende fellesskap med Herren Jesus Kristus i sentrum». Hver søndag har de hatt møter i bygget som ligger i Myrvåg i Herøy kommune. I dag kunngjorde de på nettsiden sin at denne søndagens møte er avlyst.

Allerede kl 23 fredag kveld var det full overtenning i lokalene, og i løpet av natten jobbet brannmannskapene med å få til en kontrollert nedbrenning. Foreløpig er det for tidlig å si hva som er årsaken til brannen, skrev Sunnmørsposten på lørdag.

LES OGSÅ: Flere kirker tennes på, færre brenner ned

Vurderer samarbeid

Menighetsleder André Gjerde uttaler til NRK at han «ikke vet» hva som skjer videre med menigheten.

– Vi får samles og tenke over hva vi gjør, og om vi kanskje skal samarbeide med en annen menighet, sier han.

LES OGSÅ: Selger kubbelyset «Kirkebrann»

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter