Nyheter

Mener omsorgen 
blir like human

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) avviser at regjeringen nedprioriterer god rehabilitering av fanger.

Han mener det ikke er noen grunn til å frykte at regjeringen skal gjøre kriminalomsorgen mindre human. Brein-Karlsen mener Hoksrud overtolkes.

– Den forrige regjeringen satset nesten kun på åpne plasser og elektronisk kontroll. Det er bra, men ikke nok alene. Vi mangler lukkede plasser og har i tillegg et voldsomt vedlikeholdsetterslep i fengslene. Det er det vi prøver å løse både med de nye fengslene vi bygger og Nederlandavtalen. Slik oppfatter jeg også Hoksruds sitat, sier Brein-Karlsen, som er statssekretær i Justis- og Beredskapsdepartementet.

LES OGSÅ: Vil stenge «Norges mest åpne fengsel»

Rehabiliteringen

At regjeringen ikke er opptatt av fangenes rehabilitering, mener han er helt feil.

– Vi er opptatt av god rehabilitering og vil ikke nedprioritere åpen soning. Men vi er nok for litt større fengsler i enkelte tilfeller, for å kunne utnytte kapasiteten best mulig, sier Brein-Karlsen.

– Hvorfor vil dere legge ned Kleivgrend?

– Det er Stortinget som har bestemt at det kan legges ned. Regjeringen skulle kun vurdere om det var nødvendig å holde liv i prosjektet som et køtiltak. Det er det ikke, sier Brein-Karlsen.

Han understreker at det ikke er aktuelt å legge ned flere fengselsplasser i Norge før utredningen om kapasitet i kriminalomsorgen kommer til våren.

LES OGSÅ: Tvinges bort fra familien

Kø på vei ned

Statssekretæren legger til at soningskøen nå er på god vei ned etter at utsendingene til Nederland startet.

– Køen er allerede under 1.000 personer. Når køen er helt unna­gjort, vil vi fremdeles ha behov for plassene i Nederland for å kunne pusse opp de norske fengslene, sier Brein-Karlsen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter