Nyheter

Mener Judas-eposten var et «svært grovt overtramp»

«Jeg har selv vært gjest i Jan Hanvolds programmer. Det burde jeg kanskje latt være», skriver Espen Ottosen, Misjonssambandets informasjonsleder.

– Vurderer du å boikotte et medium ved å si nei til å la deg intervjue av dem, Ottosen?

– Dette er et vanskelig spørsmål. For det å stille opp for TV Visjon Norge kan tolkes på ulikt vis. Støtter og legitimerer jeg Vårt Land, Aftenposten eller NRK ved å bidra for disse mediene? Vårt Lands kommentator Alf Gjøsund hevdet i avisen onsdag at man legitimerer kanalen ved å være gjest. Jeg ser at det kan oppfattes slik. Det blir litt annerledes å stille opp som et ordinært intervjuobjekt. Uansett vil jeg vurdere fra sak til sak og situasjon til situasjon om det å delta på noe i regi av TV Visjon Norge vil være naturlig.

Ottosen sier at han har stilt opp som gjest i fire-frem programmer på Visjon Norge, stort sett for å presentere bøker som forlagssjef i Lunde Forlag.

LES OGSÅ: Derfor stiller de opp på TV Visjon Norge

Møteoverføring.

– I tillegg bestemte Misjonssambandet seg for å overføre møter fra Generalforsamlingen i 2015 på Visjon Norge, og jeg stilte opp for å fortelle litt om generalforsamlingen i den forbindelse, forteller Ottosen.

– Har det som har kommet fram de siste dagene endret ditt syn på Jan Hanvold og Visjon Norge?

– Jeg er ikke overrasket over teologien. Men sammenblandingen av Hanvolds private økonomi med kanalens giverbaserte økonomi er mer omfattende enn jeg visste, og det finner jeg problematisk, svarer Ottosen.

Han karakteriserer «Judas-eposten» som Hanvold sendte ut til sine medarbeidere som «et svært grovt overtramp».

LES OGSÅ: Hanvold mener NRK Brennpunkt fordreier virkeligheten

LES OGSÅ: Derfor brøt Oase med TV visjon Norge

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter