Nyheter

Mener Erna Solberg mister troverdighet

For noen uker siden var statsministeren med på å vedta FNs nye bærekraftsmål og snakket varmt om bistandsorganisasjonenes rolle.

– Dette henger ikke på greip og det står ikke til troverdighet, sa Tove R. Wang, generalsekretær for Redd Barna, i sin appell utenfor Stortinget onsdag.

Hun viser til at regjeringen kutter i bistanden som går gjennom frivillige organisasjoner bare få uker etter at statsminister Erna Solberg snakket varmt om hvilken rolle sivilsamfunnsorganisasjoner har i arbeidet for å nå FNs nye bærekraftsmål.

LES OGSÅ: – Dette er hjerterått og kortsiktig, regjeringen!

160 organisasjoner sluttet opp om protesten. Wang sa at hun ikke klarer å forstå at regjeringen velger å kutte 70 prosent i støtten til sivilsamfunnsorganisasjoner.

– Grell kontrast

Stortingsrepresentant for Venstre, Abid Raja, møtte opp for å ta imot budskapet organisasjonene hadde til Stortinget. Han fortalte at han i Stortingets spontanspørretime nettopp hadde stilt statsministeren et spørsmål.

– Spørsmålet mitt var: Hva er den faglige begrunnelsen for å kutte støtten til bistandsorganisasjoner fra 1,9 milliarder kroner til 670 millioner kroner?

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Raja viste også til at han var i New York sammen med statsministeren da FN la fram de nye bærekraftsmålene.

– Det Erna Solberg sa der står i grell kontrast til det regjeringen nå gjør, sa Raja.

Tror regjeringen snur

Kjell-Erik Øie, generalsekretær i Plan Norge ledet demonstrasjonen. Han understreker at han håper regjeringen bare har vært ubetenksom i jakten på inndekning for å løse flyktningkrisen. Til de som møtte fram sa han:

– Takk for et fantastisk oppmøte og en flott markering. Denne kampen skal vi vinne.

LES OGSÅ: LO-lederen advarte mot å lokke fram grums

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter