Nyheter

Medlemsraset i Svenska kyrkan fortsetter

Over 5.000 medlemmer meldte seg ut av Svenska kyrkan i juli.

Medlemstallet i Sveriges største trossamfunn har krympet jevnt de siste årene, men etter at det ble avslørt at politikere og tjenestemenn hadde dratt på dyre utenlandsreiser, har medlemstallet rast.

Juni var en katastrofemåned med hele 13.300 utmeldinger, og nedgangen fortsatte i juli. Da meldte 5.100 seg ut av Svenska kyrkan. Det er dobbelt så mange som en normal juli-måned, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

LES OGSÅ: Dro på konferansereise til 997.000 kroner

Til nå i år har 38.300 medlemmer forlatt trossamfunnet, mot 46.900 i hele fjor.

– Vi ser det slik at de høye utmeldelsestallene i juli også skyldes medienes granskning tidligere i sommer. Men effekten avtar. I månedsskiftet august-september vil vi kunne presentere en sammenfattet analyse av hva granskningene har gjort med vårt forhold til medlemmene, skriver kommunikasjonssjef Gunnar Sjöberg til TT.

Finanskriseras

Sist kirken opplevde et slikt ras var under finanskrisen. 72.000 svensker meldte seg ut av Svenska kyrkan mellom november 2008 og oktober 2009. Siden svenskene som er medlem av Svenska kyrkan betaler kirkeskatt, antar man at de tynnere lommebokene under finanskrisen førte til at folk ville spare disse pengene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter