Politikk

MDG i Bergen vil se på hasjsalg på polet

Når byrådet i Bergen denne uka vurderer rusreformen, som avkriminaliserer rusbruk, kommer Miljøpartiet De Grønne med et enda mer liberaliserende forslag.

– I altfor lang tid har norsk ruspolitikk blitt styrt av for­dommer og moral. Nå trenger vi en kunnskapsbasert ruspolitikk. Rusreformen er et viktig skritt, men vi har fortsatt en vei å gå, sier Christine Ødegaard (MDG) til Bergens Tidende.

Mener rusreformutvalget ikke går langt nok

Regjeringens rusreformutvalg har kommet fram til forslaget til endringer i ruspolitikken og lovene i Norge, som blant annet medfører at man skal ikke få straff for å bruke og være i besittelse av en viss mengde rusmidler, men det er likevel ikke lov å bruke rusmidlene. MDG mener altså reformen ikke går langt nok.

De vil fremme en rekke forslag i Bergen bystyre. Blant annet ønsker partiet å utrede muligheten for legalisering av de lettere stoffene med mindre skadepotensial.

– Det kan bety at vi vil utrede alt fra prøveprosjekter med hasj på polet, til å bruke andre rusmidler i helsetjenesten. Noen vil fortsatt være strengt regulert, fordi skadevirkningen er så stor, sier hun.

LES OGSÅ:

Alkohol, Israel og kamp mot bistand – slik ypper Frp til verdistrid

• Lederen for regjeringens rusreformutvalg fastslår at straff ikke virker

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk