Nyheter

Massiv støtte til norskrumensk familie

I rundt 60 byer i 20 land tar folk lørdag til gatene for å markere sin motstand mot norsk barnevern og gi sin støtte til en norskrumensk familie.

I november i fjor ble paret, som er bosatt i Naustdal i Sogn og Fjordane, fratatt sine fem barn og siktet for familievold.

Raskt etter omsorgsovertagelsen spredte pinsevenner i Romania og i andre land, rykter om at barna ble tatt fordi de fikk en kristen oppdragelse. Det var ikke før siktelsen ble tatt ut at det kom offentlig ut at barnevernets begrunnelse var familievold.

Massive protester

Saken har vakt stor internasjonal oppmerksomhet, spesielt blant pinsevenner og i andre kristne miljøer. Det har allerede vært en rekke markeringer i protest mot barnevernet, og lørdag er det ifølge Dagbladet varslet demonstrasjoner i 63 byer i 20 land til støtte for familien, deriblant 15 byer i USA og 40 byer i Europa.

Lørdag sender BBC også en kritisk dokumentar om norsk barnevern.

– Usant

I Oslo er det varslet en markering kl. 15 på Eidsvolls plass foran Stortinget. Støttespillerne vil protestere mot det de kaller overgrep i regi av barnevernet, vise solidaritet med foreldrene, og vise solidaritet med familier med innvandrerbakgrunn som har lignende erfaringer.

Statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet Kai-Morten Terning (Frp) sier til NTB at han tar kritikken på alvor, men at det er mye som ikke har rot i virkeligheten.

– Det er viktig for oss å korrigere dette bildet. Noe av kritikken som har kommet fra utlandet, er det ikke noe hold i, som at barnevernet bedriver kidnapping og en rekke andre grove påstander, sa Terning fredag.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter