Nyheter

Mannen fra Snåsa

Domkirkeprest inviterer snåsamannen Joralf Gjerstad, biskop Per Arne Dahl og filmregissør Margreth Ohlin til å snakke om «hva som skjer på Snåsa».

Hva er det som skjer på Snåsa?

Det var et av spørsmålene som gjorde at filmregissør Margreth Olin ville lage en film om Joralf Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen.

I kveld møter hun og Snåsamannen domkirkeprest Elisabeth Thorsen og biskop Per Arne Dahl til en samtale om barmhjertighet og tro i Oslo domkirke.

Det blir også visning av et eksklusivt filmklipp rundt opptakene av «Mannen fra Snåsa», som ikke er tatt med i den endelige filmen.

Om de involverte

Margreth Olin har møtt mange som går på sparebluss. Under arbeidet med en dokumentarfilm for elleve år siden ble hun presentert for Pia. Pia var avhengig av heroin og ble utgangspunktet for Olins første spillefilm Engelen. Nå har hun laget en ny film om «Mannen fra Snåsa». Les Min tro-intervju med henne her.

Joralf Gjerstad er bedre kjent som Snåsamannen. For seksti år siden gikk han alene i fjellet og følte at alt var svart. Han hadde kommet heim fra Tysklandsbrigaden, og kjente seg rar og uttafor med de merkelige kreftene han opplevde. Det var da han møtte hestekaren Eilef Brede, som hadde skadet foten. Brede ba 22-åringen om å legge handa på foten. Og foten ble bra. Les Min tro-intervju med Snåsamannen her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter