En gjerningsperson skal være pågrepet etter skyting i byen Halle i Tyskland. Hvor pågripelsen fant sted er foreløpig ukjent.

BBC skriver at vitner skal ha sett en mann i militæruniform som skjøt rundt seg. 

Ifølge avisa Bild åpnet mannen ild utenfor en synagoge i Paulus-distriktet og en mann skal også ha kastet en håndgranat inn på den jødiske kirkegården i nærheten, men dette er ikke bekreftet av politiet.

Et vitne hevder også at en person skal ha kastet en granatlignende gjenstad mot en kebabsjappe, for så å forsøke å skyte mot gatekjøkkenet da granaten ikke gikk av.

Det skal ha vært minst to gjerningsmenn, som ifølge politiet flyktet fra stedet i en bil. Tyske medier meldte først at bilen kjørt sørover i retning Leipzig.

Tysk statsborger

Like før klokka 14 opplyste politiet på Twitter at én person var pågrepet, og tyske medier meldte senere at dette skjedde etter at vedkommende kolliderte med en lastebil i utkanten av Halle.

Politikilder opplyser til flere tyske medier at den pågrepne mannen er tysk statsborger, men identiteten er ikke kjent. I bilens bagasjerom ble det funnet flere våpen.

Store politistyrker jakter ifølge radiostasjonen MDR på en eller flere andre gjerningsmenn, men heller ikke deres identitet er kjent.

Overvåkingsvideo

En overvåkingsvideo viser at en grå bil stanser midt i gaten før en mann stiger ut og avfyrer fire skudd med det som ser ut til å være en hagle. Mannen er iført grønne militærlignende klær og hjelm.

En talskvinne for politiet opplyser at det også er avfyrt skudd i Landsberg, rundt 15 kilometer øst for Halle, men ytterligere detaljer er ikke kjent. Politiet i Halle har sperret av flere områder i byen, og sentralbanestasjonen er stengt.

Innbyggerne ble først oppfordret til å holde seg innendørs, og politiet oppfordrer fortsatt folk til å være på vakt.

Jom kippur

Det er fortsatt ikke bekreftet om angrepet var rettet mot synagogen i Paulusviertel-distriktet, eller om det skjedde i nærheten. Jødene feirer onsdag jom kippur, sin årlige forsoningsdag.

Ifølge Bild aksjonerte politiet onsdag mot høyreekstremister i flere tyske delstater, blant annet mot en adresse i Mansfeld-Südharz vest for Halle.

Det foreligger imidlertid ikke opplysninger om en eventuell sammenheng.

– Vi har hittil ingen beviser for at skytingen i Halle er relatert til dette, sier en talsmann for tysk politi til Bild.

Halle ligger rundt 40 kilometer nordvest for Leipzig og er med sine rundt 240.000 innbyggere den største byen i delstaten Sachsen-Anhalt.

OBS: Denne saken er per 10. oktober "gammel". Oppdatert informasjon finner du her: 

Terroristen i Tyskland var høyreekstrem