Nyheter

Mange drept i kirkeeksplosjoner i Egypt

Minst 25 mennesker er drept i en eksplosjon i en koptisk kirke i Tanta, bekrefter myndighetene i Egypt. I tillegg er minst seks personer drept og nærmere 70 såret i et selvmordsangrep utenfor en kirke i Alexandria.

Den første eksplosjonen fant sted i Tanta i Nildeltaet nord for Egypts hovedstad Kairo, og ifølge de to arabiske TV-stasjonene Al Arabiya og Al Jazeera skal den være forårsaket av en bombe inne i kirken.

Rundt klokken 13.30 kom meldingene om at minst seks personer er drept og nærmere 70 er såret i et annet selvmordsangrep utenfor en kirke i Alexandria. Selvmordsbomberen slo til utenfor St. Markus-katedralen, der overhodet for den koptiske kirken i Egypt, pave Tawadros II, holdt messe palmesøndag, melder lokale medier.

Dette er altså det andre kirkeangrepet på få timer i Egypt.

Fullsatt kirke

Ifølge det statlige nyhetsbyrået MENA fant det første angrepet sted inne i Mar Gerges-kirken i Tanta, som var fullsatt palmesøndag.

Den egyptiske TV-stasjonen CBS viser bilder inne fra kirken, der et stort antall mennesker står samlet rundt det som ser ut til å være livløse og tildekkede mennesker.

Egyptiske myndigheter bekrefter at minst 25 mennesker er drept i eksplosjonen og ifølge egyptiske medier er over 70 såret.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for de to bombeattentatene.

Spenning

Det lever rundt 10 millioner koptere i Egypt, der de utgjør rundt 10 prosent av befolkningen. De aller fleste tilhører den koptisk-ortodokse kirken.

Spenningen mellom den kristne minoriteten og den muslimske majoriteten i Egypt har økt siden overhodet for den koptiske kirken, pave Tawadros II, offentlig ga sin støtte til militærkuppet i juni i 2013.

Terror i 2013

I desember ble 27 mennesker drept og over 30 såret da en selvmordsbomber slo til mot Sankt Markus-katedralen i Kairo. Den ytterliggående islamistgruppa IS påtok seg ansvaret for terroraksjonen. ©NTB

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter