Kirke

Maner til lydighet

Monika Tettli ønsker å bringe Den norske kirke tilbake til grunnvollen.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Monika Tettli

Alder: 55 år

Liste: Bønnelista

Bispedømme: Møre bispedømme

– Ved å skamme seg over evangeliet mister kirken den kraften den så sårt trenger, som er å finne i troen på evangeliet, sier Monika Tettli, førstekandidat for Bønnelista i Møre bispedømme.

Tettli er 55 år, gift og jobber for tiden i Barne-, ungdoms- og familieetaten. Hun er også klokker og frivillig i Nordal kirkes barnekor.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Fargerik og djerv

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Fordi jeg ble spurt og ser det som viktig å fremme Bønnelistas anliggender.

– Hvorfor bør folk stemme på deg?

– De som ønsker en fargerik, uredd og djerv person som er tro mot Guds ord bør stemme på meg. Jeg ønsker å være en talskvinne for at Bibelens autoritet på nytt skal prege kirken, og formidle stolthet for den fantastiske troen vi har fått gjennom Bibelen, Guds ord.

Det kalles lydighet

– Hva mener du er de største utfordringene for Dnk?

En av de største utfordringene for Dnk slik jeg ser det er at kirken har fjernet seg fra grunnvollen som er Bibelen. Gud tilpasser seg ikke hvordan vi vil at han skal være, men vi må tilpasse oss Gud. Det kalles lydighet. I Romerbrevet skriver Paulus: For jeg skammer meg ikke over evangeliet, for det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke