Nyheter

Må satse på barnefamilier

Menighetene må engasjere barnefamiliene. Det er de som er fremtiden, mener Mats Nesmann, førstekandidat på nominasjonskomiteens liste i Randesund sokn.

– Noe av det viktigste er å få engasjert barnefamiliene. Det er de som skal overta i menigheten etter hvert, sier Mats Nesmann.

Nesmann jobber til daglig som leder ved eksamenskontoret i Vest-Agder. Han har alltid vært aktiv i menigheten og er for tiden frivillig i klokkertjenesten.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Dugnadsånd

Nesmann sier dugnadsånd var en av årsakene til at han takket ja til å stå på listen.

– Det er handler litt om å ta ansvar etter tur. At jeg stiller i år handler også om at jeg satt i forrige periode. Jeg har alltid syntes at det er veldig dumt at menighetsrådet bytter ut hvert fjerde år. Det handler om å få kontinuitet i beslutningsprosessen, sier han.

Han mener det er viktig å utfordre familiene til å delta aktivt i menigheten.

– Vi har hatt noen tanker om å be noen familier ta ansvar for gudstjenestene. Istedenfor å bruke de vanlige kirkevertene og forsangerne, kan man be familiene lage en egen gudstjeneste sammen med presten, sier han.

Økumenisk grunnsyn

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for Den norske kirke i de neste fire årene?

– Jeg har et økumenisk grunnsyn, og jeg håper at vi gjennom mer dialog og samarbeid kan få til en del ting sammen. Vi må flytte fokuset bort fra det vi er uenige om og samle oss mer om det vi faktisk er enige om, som jo er det aller meste, sier han.

– Ville det vært et poeng å ha flere kirkepolitiske lister ved Soknevalget?

– Jeg ser ikke at det skulle være et behov for dette. Det få slike utfordringer i vår menighet, for å si det sånn. Det er lite politikk i det hele tatt, men mest mulig fokus på å få til en fungerende kirke. Så er spørsmålet: Hvem skulle i så fall stått på den lista? Det var vanskelig nok å fylle nominasjonskomitelisten.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter