Nyheter

Loven stiller ingen krav til pengeinnsamling

Innsamlingskontrollen er skeptisk til TV Visjon Norges metoder.

Det finnes ingen lovbestemmelser i Norge som direkte­ 
regulerer hvordan en pengeinnsamling skal foregå. Stiftelsen Innsamlingskontrollen er den eneste aktøren i Norge som kontrollerer innsamlingsaktiviteter.

TV Visjon Norge AS, som ifølge­ NRK snart passerer én milliard kroner i innsamlede midler siden oppstarten, er ikke tilsluttet Innsamlingskontrollen. Daglig leder Børre Hagen opplyser imidlertid at Visjon Norge tok kontakt fordi de vurderte å bli registrert.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

– Mange varsellamper blinker

– Jeg hadde møte med pastor Hanvold. Vi var ganske klare på hva vi forventer av innsamlingsvirksomhet, sier han.

– Ville de fått ja hvis de hadde søkt om å bli tilsluttet Innsamlingskontrollen?

– Nei, ikke med den sammenblandingen mellom nær­ingsvirksomhet og ideell virksomhet, og med personer i dobbeltroller. Å ha privatøkonomiske interesser i den ideelle virksomheten som utøves, gjør at mange varsellamper blinker. Dette er problematisk i et innsamlingsperspektiv, men også ut ifra alminnelige, etiske retningslinjer. Du trenger ikke å ha doktorgrad i moralfilosofi eller etikk for å skjønne at slik sammenblanding reiser mange spørsmål, svarer Hagen.

LES MER: Brennpunkt setter søkelyset på tv-pastor Hanvolds mange roller i ny dokumentar

– God reklame

Vårt Land fikk mandag kveld en tekstmelding fra Jan Hanvold, på vei hjem fra Israel. «Har ingen kommentar før Brennpunkt er sendt», skriver han der.

På sin egen Facebook-side omtaler imidlertid Hanvold situasjonen:

«Vi har fått en del oppmerksomhet om dagen. Og det er jo god reklame, som min gode venn T.L. Osborn sa: Jan, all r­eklame er god reklame. Så jeg fryder meg i Herren Jesus over å bli hetset av nrk. Dette er jo ikke noe nytt, jeg har blitt mobbet av media i mer enn 30 år. Så etterhvert har vi jo fått god erfaring med dette. Men det skjer alltid som Rom 8.28 sier. Så hva journalister måtte mene er en ting. Men det vi forholder oss til, er hva sier Guds ord. Det er det som er sannheten.»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter