Nyheter

Løste flokene – lettelse over budsjettavtale

Etter maratonforhandlinger i møterom og bakrom gleder forhandlerne i Høyre, Frp, KrF og Venstre seg over ny budsjettavtale.

Like etter klokken 17.00 kom de sentrale aktørene ut av forhandlingsrommet og bekreftet at en avtale dem imellom om statsbudsjettet var på plass.

– En løsning har vært nær lenge. Nå har brikkene falt på plass. Alle fire partier sier seg fornøyd, sier Høyre-forhandler og leder i Stortingets finanskomité, Nikolai Astrup.

Medisin mot frivillig-kuttene?

Detaljene blir ikke presentert før klokken 19.00 i kveld. Først da blir det klart hvor sterkt KrF og Venstre fikk gjennomslag for kravene sine. Ikke minst får et stort antall frivillige organisasjoner klarhet i om kuttene som Solberg-regjeringen ga dem i selve budsjettutkastet nå er rettet opp.

Uten å gå i detaljer forsikret KrFs Kjell Ingolf Ropstad at partiet hadde fått uttelling for hjertesaker.

– Kan deler av frivilligheten som opplevde kutt, puste ut?

– Ja, jeg tror deler av den kan det, men jeg vil ikke kommentere enkeltdeler før på pressekonferansen senere i kveld.

Da det løsnet

Det var først etter de ukentlige gruppemøtene onsdag ettermiddag at det løsnet etter tunge tak om en avtale. Da hadde KrF nikket ja til et nytt tilbud fra regjeringspartiene.

– Jeg har de tilbakemeldingene jeg trenger fra stortingsgruppa vår. Jeg har tro på at vi nå klarer å få til en enighet. Alle partier har flyttet seg nå mot slutten, sa KrF-forhandler Kjell Ingolf Ropstad før han gikk inn i forhandlingsmøtet med Høyre, Frp og Venstre.

Møtet varte en time. Deretter var årets budsjettstrid over.

VÅRT LAND KOMMER ETTER HVERT MED MER STOFF OM INNHOLDET I BUDSJETTAVTALEN

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter