Nyheter

Løper i gang pilegrimsstafett fra Trondheim til Jerusalem

Stafett-staven som pilegrimsprest Einar Vegge legger i vei med, skal helt til Roma og Jerusalem.

Når pilegrimsprest Einar Vegge legger i vei fra Nidarosdomen, har han med seg en stav som skal helt til Roma og Jerusalem.

– Han har også med seg truger, for det er et stykke med dårlig skiføre på den første etappen, sier koordinator for «Pilgrims Crossing Boarders», Stein Thue, til Vårt Land.

LES KOMMENTAR: Hver gang du tenker: «Jeg har ikke tid», prøv dette

Sju dagers gange

«Stafetten» er et samarbeid mellom pilegrimsforeninger i hele Europa. Mer enn 100 deltakere fra Italia, Østerrike, Tyskland, Danmark og Norge skal være med på å gå etappene på ferden som etter planen skal ende i Roma i 14. oktober. Deretter går verden videre gjennom Israel til Jerusalem.

Pilegrimsprest Einar Vegge i Trondheim skal gå den første etappen – fra plassen foran Nidarosdomens vestfront til Sundet gård et par mil sør for trønderhovedstaden. Med seg har han to italienere, en danske og et ukjent antall nordmenn. Vegge skal vandre helt til Oppdal, og det betyr sju daglige etapper på mellom to og tre mil.

LES REPORTASJE FRA SELJA: – Å være pilegrim handler om å ta bolig i tida

Følg oss på Facebook og Twitter!

Håkon Gullvågs reisealter

– Er du trent for dette?

– He he! Jeg vil si ja til det. Som pilegrimsprest går jeg alltid en del, og de siste månedene har jeg vært bevisst på å benytte alle anledninger til å gå, sier Vegge.

Stafetten innledes med en gudstjeneste i Nidarosdomen onsdag klokka 11, og deretter er det avmarsj-seremoni utenfor kirken. Vandrerne har med seg en pilegrimsstav og et såkalt reisealter med St. Olavs-motiv som skal være med hele veien, sistnevnte signert kunstneren Håkon Gullvåg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter