Nyheter

Livets Ord beklager: – Tilgi oss

Pastor i Livets Ord, Joakim Lundqvist ba søndag om unnskyldning til alle som kan ha tatt skade av menighetens arbeid.

Søndag avsluttet Joakim Lundqvist, pastor og øverste leder i Livets Ord i Uppsala, sin tale med en unnskyldning.

– Jeg tror aldri jeg har ligget så lenge på kne som jeg gjorde i forkant av denne prekenen, sier Lundqvist til den svenske avisen Dagen.

Blant annet ber han om unnskyldning om menighetens lederskap ikke har vært i stand til å erkjenne sine feil og svakheter:

«Om du har blitt skadet eller såret i kontakt med vårt arbeid fordi vi har handlet galt, uttrykt oss hardt eller umodent, ikke har tatt tid til å lytte og forstå, eller om vi har manglet kjærlighet, oppmerksomhet, ydmykhet eller omsorg – tilgi oss.

SE VIDEO: Er Frelst-debatten relevant utenfor kristenbobla?

Der vi, i vår iver etter å formidle det budskapet Gud har gitt oss å forkynne, har uttrykt oss hardt, udifferensiert eller ubalansert – tilgi oss.

Der det har vært stillhet, avstand og vi har vært utilgjengelige, og hvor vi sviktet i åpenhet – tilgi oss.

Der vi har hatt en stolt og arrogant holdning til andre kristne kirker og samfunn – tilgi oss.

Der vi ikke erkjente våre feil og svakheter, ikke viste menneskelig svakhet, ikke strakk ut en hånd og tok imot forsoningsinitiativ til tross for at vi burde det, og der vi skulle ha lett etter den bortkomne sau med enda mer intensitet – tilgi oss.»

LES OGSÅ: Vil starte Spagetthimonster-kirken i Norge

Usunt lederskap og teologi

Livets Ord har gjennom årene blitt beskyldt for å drive med hjernevasking, sosial kontroll, og usunn teologi og lederskap. Ikke ulikt «Frelst»-debatten og sakene om de «brente barna» som har preget norske medier det siste året.

Hans Eskil Vigdel, er en av dem som har vært aktiv i debatten rundt Jesus Revolution og som krevde sammen med 44 andre åpenhet og unnskyldning fra lederne i misjonsorganisasjonen.

Vigdel forteller at han fikk tårer i øynene da ha så opptak av unnskyldningen fra Livets Ord.

– Jeg synes dette sender veldig viktige signaler, og håper det kan få flere til å komme med en uforbeholden unnskyldning, sier han.

LES OGSÅ: Soulchildren inntar Misjonssambandet

Unnskyldning uten kniven på strupen

Flere andre som Vårt Land har vært i kontakt med, setter pris på unnskyldningen fra Livets Ord. Samtidig uttrykker enkelte at unnskyldningen kommer for sent og fra feil person. Menighetens grunnlegger Ulf Ekman konverterte til katolisismen og forlot Livets Ord for drøyt to år siden.

Lundqvist sier han ønsket å beklage uten å ha kniven på strupen, for å formidle at det er en genuin og ikke presset unnskyldning. På spørsmål om hvordan det føles å ta ansvar for tidligere lederskaps handlinger, svarer han:

– Det er del av et sunt lederskap å ta ansvar også for det som har vært. Ellers havner vi i en låst situasjon. Nå ber vi om at disse signalene når ut til dem som er berørt. Det er allerede tydelig at det har nådd fram til mange.

LES OGSÅ: «Filleryen på kjøkkenet vårt forteller en fire meter og 20 år lang historie om lykke og lengsel»

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter