Verdidebatt

Listhaug skal diskutere politisk korrekthet

Berit Aalborgs kommentar «De nye politisk korrekte» blir debatt på Protestfestivalen til sommeren.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug er booket til Protestfestivalen 10. september. Utgangspunktet for besøket er festivalens hovedarrangement «Fra kontroversiell til politisk korrekt?» Det skriver Fædrelandsvennen.

Gleder seg til samtalen

Bakgrunnen for debatten er en kommentar Berit Aalborg, som er politisk redaktør i Vårt Land, publiserte i februar, der hun skrev at Sylvi Listhaug, Hege Storhaug og ­Vebjørn Selbekk er blant Norges nye politisk korrekte.

Alle tre kommer til debatten, i tillegg til Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsen.

«Et interessant fenomen er blitt tydeligere den siste tiden: Diskusjonen og om hvem som har makt og hvem som er ukorrekt, eller kanskje til og med «offer», i den norske offentlighet,» skriver Aalborg i kommentaren.

LES HELE KOMMENTAREN HER: De nye politisk korrekte

- Når min kommentar blir utgangspunkt for en debatt, der blant annet minister Sylvi Listhaug velger å delta, tyder på at jeg har truffet. Jeg gleder meg til samtalen, og tror den vil bli både interessant og få temperatur, sier Aalborg til Vårt Land.

Aalborg skal selv innlede i forkant av debatten.

Sterke meninger

Festivalsjef Svein Inge Olsen sier til Fædrelandsvennen at han tror samtalen vil engasjere.

–  Det er sikkert flere enn meg som har undret på hvordan utskjelte personer kan bli stuerene over tid. Hvorfor er det blitt slik? Og hvem passer vel bedre å få inn i denne debatten enn Sylvi Listhaug? Dette kommer til å skape debatt og sterke meninger blant folk, sier Olsen.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt