Nyheter

Listhaug: Norge skal ikke være «attraktivt»

Lav pengestøtte skal skremme folk fra å velge Norge, mener innvandringsministeren.

– Nivået på ytelsene avstemmes med tilsvarende ytelser i andre land det er naturlig å sammenligne Norge med, slik at ikke Norge fremstår som et mer attraktivt ankomstland enn andre, skriver Sylvi Listhaug (Frp) i et brev til Stortinget, og legger til:

– Ingen barn eller voksne skal sulte eller lide nød mens de oppholder seg i mottak.

LES OGSÅ: Forverra barnefattigdom på mottak

Redusert

Torhild Bransdal, KrFs innvandringspolitiske talskvinne tar i et skriftlig spørsmål til Sylvi Listhaug opp det hun mener er forverrede økonomiske kår for barnefamilier som bor på mottak.

– Livsoppholdssatsen for barnefamilier i asylmottak har de siste årene blitt kraftig redusert. Dette kan medføre at barn ikke får nok mat og at de ikke får mulighet til å delta i aktiviteter i lokalsamfunnet, og dermed ikke integreres.

Bransdal vil vite hva Listhaug vil gjøre for særlig barna. For økt fattigdom blant barn hindrer inkludering og integrering, påpeker KrF-talskvinnen.

LES OGSÅ: Rammar familiar

Behov

Listhaug understreker at ytelser til livsopphold for personer i mottak «skal sikre midler til mottaksbeboere som ikke på annen måte er i stand til å dekke sine økonomiske behov».

– Gjeldende satser for økonomiske ytelser gjenspeiler at oppholdet i mottak er ment å være et midlertidig og kortvarig botilbud.

KrF fremmet forslag om å reversere maksgrensen på 10.000 kroner for barnefamilier i sitt alternative 2018-budsjett, men valgte å droppe det da den endelig budsjettavtalen ble forhandlet fram.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter