Nyheter

Lei seg for MIFF-kampanjen

– Vi er lei oss for at motstanden fra MIFF påvirket resultatet, sier Frida Jøraholmen Andresen, leder for Operasjon Dagsverk (OD) i fjor.

– Det er synd at man går imot ungdommens engasjement som utelukkende er en god kampanje for unges rettigheter. Vi er lei oss for at svertekampanjen har påvirket resultatet, sier Frida Jøraholmen Andresen, leder for OD 2018.

Resultatet for elevaksjonen i fjor kommer på rundt 19 millioner kroner, seks millioner mindre enn gjennomsnittet de siste årene.

LES MER: Fikk mange millioner mindre på grunn av motkampanje

Engasjement gått ned

– Kan det tenkes å være andre årsaker enn MIFF-kampanjen som har spilt inn på resultatet?

– Ja, vi tror nok ikke MIFF har all skylden. Vi ser at siden starten av 2000-tallet har engasjementet for OD gått ned. Det synes vi er synd. Vi skulle gjerne sett at OD er noe som elever kan samles om, sier hun.

LES MER: Glad for at OD fikk mindre penger

Ekstremt engasjement

– Hvilke konsekvenser får fjorårets resultat for OD i framtiden – blir dere mer forsiktige og velger ukontroversielle prosjekter?

– Jeg mener at mye av det vi opplevde i fjor gjorde det til et godt OD-år. Et ekstremt engasjement – både for og mot – er sunt. Jeg synes det er viktigere at folk ytrer seg enn at de er likegyldige. Ellers mener jeg at prosjektene ikke var så kontroversielle.

LES MER: Reagerer på boikottannonser i norske aviser

Overraskende sterk kritikk

– Hva slo hardest ut – at færre elever deltok eller at kampanjen ble hardt kritisert av MIFF?

– Det henger sammen. MIFFs kampanje har gjort at færre har deltatt. Samtidig har den gjort at OD har nådd lenger ut. Vi visste at det ville blir kritikk, men at den ble så sterk var overraskende, sier Frida Jøraholmen Andresen.

Fredag denne uken tar hennes tid som OD-leder slutt. I fire år framover skal hun likevel følge opp prosjektene som OD støtter med fjorårets aksjon.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter