Nyheter

Led 19: – Må synes lokalt

«Alle» som bor i bydelen Randesund i Kristiansand har et misjonskirkemedlem som nabo. Det setter preg på lokalsamfunnet og kirkens arbeid.

Fredag startet Pinsebevegelsens inspirasjons- og lederkonferanse, Led19 på storslåtte Oslofjord Convention Center i Stokke. Første punkt på programmet var et morgenmøte ledet av Jarle Råmunddal.

Han er pastor i Randesund misjonskirke i Kristiansand, som er en del av Misjonskirken Norge, og har blitt bedt om å prate om hvordan det er å være en «synlig, lokal kirke».

– Det viktigste vi gjør i lokalsamfunnet er barne- og ungdomsarbeidet. Vårt lokalsamfunn består av flere barn prosentvis enn ellers i Kristiansand kommune. Det er flere barnefamilier og flere som er gift. Det er også mindre ut- og innflytting enn andre steder. De tingene gjør noe med vår virksomhet, sier Råmunddal.

På det jevne

Tidligere i vinter skrev Vårt Land om at nærmere én av tre unge ­kristiansandere går i en ­kristen menighet, mens det i gatene utenfor er et av ­landets tøffeste ungdomsmiljøer. Det merker også Råmunddal og misjonskirken.

– Vi vet at det er mange ungdommer i Randesund som kjenner på store utfordringer i livet sitt. Da betyr ungdomsarbeidet vårt, Loftet, enda mer. Vi har stor voksentetthet på gruppene våre og går ut bredt slik at flest mulig skal føle seg velkommen.

Han innrømmer likevel at de ikke når de mest utsatte ungdommene, men poengterer at det finnes eget målrettet arbeid mot disse.

– For meg er det viktig å understreke at vi jobber «helt på det jevne». Vi har ikke noen store happenings, men prøver å være tro mot det vi er og jobbe på det jevne. Det at vi kan hjelpe familier til å holde sammen i så stor grad som mulig bidrar på en god måte i barn og ungdoms livskvalitet.

Naboer

Det er dette pastoren håper de andre oppmøtte på Led19 kan lære noe av: «Å kjenne lokalsamfunnet sitt og vite hvordan man skal jobbe for å være en synlig kirke». I Randesund bor 80 prosent av menighetsmedlemmene i gå- eller sykkelavstand til kirken.

Det vil i praksis si at nesten alle som bor her har et misjonskirkemedlem som nabo.

– Det vil være stor forskjell på hvordan man jobber avhengig av den kulturen man er satt i. Vi har funnet vår vei og gått gjennom de åpne dørene vi har sett. Det må også andre gjøre.

LES OGSÅ: Pinsepastor ble prest

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter