Nyheter

Kvinne bøtelagt for å bruke burkini

Fransk politi ba kvinne ta av burkini på badestrand.

Fransk politi håndhever burkiniforbudet som er innført i den franske byen Nice. En burkini er en heldekkende badedrakt, som bare viser ansikt, hender og føtter.

Avisen The Guardian melder at tirsdag ble en kvinne som lå på stranden i Nice bedt om å ta av seg det omstridte plagget.

Fikk bot

Nyhetsbyrået AFP melder at en kvinne som oppholdt seg på en strand nær kystbyen Cannes ble bøtelagt for å gå med burkini. På boten skrev politiet at kvinnen ikke bar en kledning som respekterte god moral og sekularisme, skriver AFP.

LES MER Skaper strid i Frankrike

Lovlig forbud

En domstol i Nice opprettholder forbudet mot den heldekkende badedrakten burkini. Den mener at forbudet er nødvendig og et passende tiltak for å hindre uro i kjølvannet av terrorangrepene.

Det er to menneskerettighetsgrupper som hadde klaget på forbudet i Villeneuve-Loubet, rett vest for Nice.

15 byer

Villeneuve-Loubet var en av de første kommunene som innførte burkiniforbud denne sommeren. Nå har 15 byer sørøst i Frankrike, deriblant Nice, vedtatt at kvinner ikke får bruke de heldekkende badedraktene som er blitt populære blant en rekke muslimske kvinner.

Domstolen mener at burkinien vil kunne virke støtende på andre badegjesters religiøse overbevisning eller deres mangel på sådan. Den mener også at burkinien kan oppfattes som en provokasjon som øker folks opplevelse av spenninger i samfunnet.

LES MER Svømmer i burkini

Anker saken

Det var Menneskerettighetsligaen (LDH) og Kollektivet mot islamofobi i Frankrike (CCIF) som klaget på burkiniforbudet. De vil nå anke saken til Conseil d'Etat, Frankrikes høyeste administrative domstol.

– Domstolen avviste vår begjæring. Det er egentlig ingen overraskelse, sier LDHs advokat Patrice Spinosi.

Han viser til at den samme domstolen kom til samme konklusjon tidligere i august når det gjaldt burkiniforbudet i Cannes, den første franske byen som forbød burkini.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter