Nyheter

Kvarme om henleggelsen: – Dette var som ventet

Biskop Ole Christian Kvarme er ikke overrasket over at «mistanken mot biskop Bernt Eidsvig er henlagt».

– Jeg er glad for at mistanken er henlagt. Jeg hadde forventet dette utfallet, sier Den norske kirkes biskop i Oslo til Vårt Land.

– Har vært tydelig

Statsadvokaten har «under noen tvil kommet til at Eidsvig ikke hadde en så klar forståelse av medlemsregistreringspraksisen at det er grunnlag for å ilegge ham et personlig strafferettslig ansvar for ikke å ha grepet inn og stoppe/endret dette». Derfor er mistanken mot den katolske biskopen «henlagt på bevisets stilling».

Kvarme og Eidsvig er sammen ledere av den katolsk-lutherske dialoggruppen i Norge.

– Denne saken har naturligvis også opptatt oss i samtalegruppen. Biskop Eidsvig har vært tydelig på at det må ryddes opp i rotet som har vært. Mitt klare inntrykk er at han hele tiden har ønsket å opptre ryddig og å bidra til at spørsmålene om medlemsregistrering får sin endelige avklaring, sier Kvarme.

KOMMENTAR: Reddet av sitt eget rot

– En særdeles vanskelig sak

– Har medlemskapssaken i Den katolske kirke vært en belastning i det økumeniske fellesskapet i Norge?

– Dette har vært en særdeles vanskelig sak for Den katolske kirke i vårt land. Men vi har alle sammen kjent på denne smerten. Problemstillingen – medlemskapsordninger – er noe som berører de fleste trossamfunn i vårt land. Derfor ser vi fram til at denne saken får sin avslutning og at det blir tydelighet i den offentlige forvaltningen. Det er behov for gjennomgang og avklaring om de allmenne retningslinjene for medlemsregistrering i tros- og livssynssamfunn.

Den lutherske biskopen i Oslo sier at han nå ikke kan eller vil kommentere statsadvokatens vurderinger og konklusjoner utover kommentarene til at det ikke tas ut tiltale mot biskop Eidsvig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter