Nyheter

Kristne kan «arve» millioner

Støtte: Ny lov gjør at kristne barne- og ungdomsorganisasjoner kan søke om penger fra herreløs arv.

Arv fra avdøde uten arvinger skal nå gå til frivillige organisasjoner som arbeider for barn og unge.

Arv fra dødsbo der avdøde ikke har arvinger, tilfaller staten, men nå skal staten begynne å gi disse pengene videre, opplyser kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

10 millioner kroner

– Regjeringen sa allerede i Sundvolden-erklæringen at vi ville endre ordningen slik at disse pengene kommer frivillige organisasjoner til gode. Det er jeg glad for at vi nå får til og at dette kan gi barn og unge bedre tilbud, sier han i en pressemelding.

LES KOMMENTAREN: En fin gest

Potten vil variere i størrelse etter hvor mange dødsbo som ikke har arvinger, men i snitt vil det kunne deles ut om lag 10 millioner kroner årlig, melder regjeringen på sine nettsider.

Pengene skal gå til barn og unge, herunder barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Det er Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) som skal behandle søknader fra frivillig organisasjoner om å få tildelt herreløs arv.

– Målet er at ordningen kan øke organisasjonenens kapasitet og mulighet for å tilrettelegge for aktiviteter for barn- og unge, sier Ulvestad.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kristne kan søke

Av de nesten 100 organisasjonene som er medlem i LNU, er om lag en tredel kristne barne- og ungdomsorganisasjoner.

– Potten skal være så åpen som mulig. Det vil bli muligheter for kristne og muslimer, politiske og upolitiske, sier Martin Ulvestad Østerdal, leder for LNU, til Vårt Land.

Nå skal LNU sette seg ned sammen med Kulturdepartementet for å lage en forskrift om pengepotten. Planen er å få en den ut på høring i oktober.

- Vi håper å kunne åpne for søknader allerede før jul, sier han.

Organisasjonene som søker må ikke være under LNU-paraplyen. Foreløpig er eneste krav til organisasjonene at de er registrert i frivillighetsregisteret.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter