Nyheter

Kristent kor bruker skolens SMS-tjeneste

Bråte skole i Akershus lar et kristent kor bruke skolens informasjonstjeneste til å rekruttere nye medlemmer. Nå reager foreldre.

– SMS-tjenesten skal brukes til å informere oss foreldre. Det blir håpløst når andre organisasjoner skal begynne å bruke den. Dessuten er dette et religiøst kor, og det bør komme mye tydeligere frem, sier Thorbjørn Ellefsen.

Han er far ved Bråte skole i Aurskog-Høland i Akershus, og reagerer på at skolen lar barne- og ungdomskoret, Chili og TeenChili, bruke skolens informasjontjeneste.

Det var fritanke.no som først omtalte saken.

LES MER: Reagerer på bibelkurs i skolen

Kristen link

Koret har brukt tjenesten til å reklamere for Sammenfestivalen som de arrangerer i april.

De øver i lokalene til pinsemenigheten Filadelfia Fosser, og Ellefsen opplever det som snikforkynnelse at de nå får bruke skolens informajsonstjeneste.

– Jeg har ikke noe imot det arbeidet de bedriver, men det burde komme tydeligere frem at de har en religiøs tilhørighet.

LES MER: Krevde å få fremføre forestillingen i kirken

Vennelighet og inkludering

– Koret har en kristen profil, men det er ingen krav om kristen tilhørighet for medlemmene våre. Dette er et livssynsnøytralt arrangement, og ikke et forsøk på snikforkynnelse. Ingen av sangene handler om frelse eller kristendom, sier medleder i Chili og TeenChili, Anette Wilhelmsson.

Hun forteller at tanken bak festivalen var å skape et mer inkluderende Aurskog-Høland.

– Vi har fått mange nye landsmenn, og er blitt en mer internasjonal kommune. Gjennom festivalen ønsker vi å slå et slag for vennelighet og inkludering.

Wilhelmsson understreker at koret ikke har en formell tilknytning til Filadelfia Fosser selv om øvingene foregår der.

LES MER: Skolen lærer bort at religion er utdatert

Et positivt tiltak

Rektor ved Bråte skole, Wenche Ovlien Engen, mener korets arrangement er positivt for kommunen.

– Vi diskuterte denne saken i kommunens rektornettverk. Der ble vi enig om å la koret bruke skolens SMS-tjeneste, så lenge de kun brukte livssynsnøytrale sanger på arrangementet. Bakgrunnen for denne avgjørelsen er at arrangementet har et positivt fortegn. Det har som mål å inkludere nye flyktninger i kommunen, og det er et arbeid vi ønsker å støtte, sier Engen.

Hun understreker at også andre organisasjoner har fått tillatelse til å bruke skolens informasjonstjeneste tidligere.

– Både fritidsklubben og korpset har fått bruke tjenesten. For frivillige lag og foreninger som har våre elever i medlemsgruppen er det svært gunstig, men vi tar selvfølgelig en individuell vurdering i hvert tilfelle.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter