Nyhet

– Vi har gjort et viktig skritt mot å finne liv der ute. Fram til nå tror jeg ikke vi har funnet de rette planetene til det. Men nå har vi det rette målet i sikte, sier forsker Amaury Triaud ved Cambridge-universitetet om oppdagelsen av sju jordliknende planeter, ifølge NTB.

Planetene kretser rundt en dvergstjerne 39 lysår unna vårt eget solsystem og er alle på størrelse med Jorda. Dette er det mest lovende funnet så langt når det gjelder å finne forutsetninger for liv utenfor vårt eget solsystem, ifølge et internasjonalt forskerteam.

I kjølvannet av slike oppdagelser stilles ofte spørsmålet om det er mulig å forene kristen tro med et eventuelt funn av liv på andre planeter. Tidligere rådgiver for Det hvite hus, Jeff ­Schweitzer mener det er umulig. En jord 2.0 vil være dårlig nytt for Gud, mener han.

– Liv på andre planeter er t­otalt umulig å forene med ­religiøs tradisjon. Alle andre konklusjoner er ingenting annet enn å revidere historiske fakta for å bevare myten, skrev han i Huffington Post etter oppdagelsen av en jord­lignende planet i 2015.